A magyar El Clásico - Jön a 129. férfi kézi derbi az NB1-ben!

Szeptember 14-én a 129. bajnoki összecsapás következik a Telekom Veszprém és a Pick Szeged között. A két együttes hosszú, és ennek megfelelően meglehetősen tartalmas múltra tekint vissza tele rivalizálással, feszültséggel és balhékkal. Vajon ez a meccs is ilyen lesz?

A szegedi klubot korábban alapították (1968), mint a veszprémit (1977), mégis nagyon hamar a bakonyiak kerekedtek felül a bajnoki összecsapások és az európai kupaszerepléseket tekintve, és ezt az előnyt azóta is csak nagyon ritkán adták ki a kezükből.

Az utóbbi években azonban úgy tűnik, lassan, de biztosan ismét parázs csatákra számíthatunk a két alakulat között, miután a Veszprém az elmúlt szezonokban problémákkal küszködött, míg a Szeged folyamatos formajavulást és nagyobb stabilitást mutat.

Aki még esetleg nem hallott arról, hogy a két csapat közti ütközetek során milyen hangulat uralkodott a korábbiakban, annak kötelező „olvasmányként" a 2006, 2007, valamint 2008-as szezonokat, kiemelten az utolsó bajnoki döntőket írnánk elő.

 

Íme egy pikáns részlet az egyik ilyen találkozóból, amely jól mutatja, mekkora feszültség húzódott meg az együttesek között. objektum

Igaz, manapság ilyen balhék nem igazán szakítják meg a játékot, a legutóbbi ilyen eset a 2016-os Magyar Kupa döntőjében volt, amikor 24-24-es „végeredménynél" – a játékvezetők időntúli szabaddobást ítéltek – a szegedi edző meglökte a zsűriasztalnál reklamáló veszprémi szakvezetőt, aki ennek hatására elesett.

A két alakulat legutóbb a tavalyi bajnoki döntőben találkozott egymással, amely szegedi kettős győzelemmel zárult, ezzel a Tisza-partiak negyedik bajnoki címüket zsebelték be. Bár az alapszakasz őszi időszakáról van szó és a játékosok nyakán van a januári, részben magyar rendezésű Európa-bajnokság is, sosem lehet lebecsülni a két klub közötti hosszú évek óta meghúzódó rivalizálás erejét.

Hangolódásként a Veszprém és a Szeged is összegyűjtötte a legérdekesebb számadatokat a két klub eddigi egymás elleni történetéből.