Social kosár: Klublegenda a legendás kispadon

Megvan az FC Barcelona új edzője, akinek nem lesz teljesen ismeretlen a terep, sőt, fogalmazhatunk úgy is, hogy talán jobban ismeri a járást a stadionban, mint a klub sok játékosa.

Ismerős arc tért vissza az FC Barcelonához Megtörtént a klublegenda, Xavi hivatalos bemutatása mint a csapat új edzője. Xavi játékosként többek között négy BL-t, nyolc spanyol bajnokságot és három spanyol kupát is nyert, és több mint hétszáz alkalommal húzhatta magára a katalán csapat mezét.

Edzőként 2019-ben debütált az al-Sadd csapatánál, ahol egy bajnoki címet, két kupát és két ligakupát is nyert.

Nem túlzás kijelenteni, hogy a Barcelona szurkolói kifejezetten örülnek a korábbi kedvenc kinevezésének, és ennek hangot is adtak a Camp Nou-ban.

 

Amerikai futballcsapatok figyelem! Itt a jövő sztárelkapója

Igaz, nem egy jó felépítésű fiatalemberről van szó, hanem egy apró négylábúról, aki remek sebességével és pontos „frizbi érzékével" hívta fel magára a figyelmet, miután egy 109 yardos passzt halászott - vagy inkább harapott - le a levegőből.

@espn They set a new record for the longest catch at a live sporting event #dog#football#catch (via @Rob McLeod ♬ no lie - favsoundds

Aki játszott már valaha a FIFA elnevezésű videojátékkal, annak talán semmi újdonságot nem fog mutatni az alábbi videó.

Az RB Leipzig - Borussia Dortmund meccsén sikerült pár olyan másodpercet összehoznia a két csapatnak, amelyet talán a legvadabb forgatókönyvekbe sem raknának bele.

A meccset végül a hazaiak nyerték 2-1-re.

Az utóbbi időben szebbnél szebb gólokat láthatnak az MLS bajnokságát követő szurkolók Legutóbb az Orlando City játékosa, Jhegson Méndez gondolta úgy, hogy meghazudtolja kicsit a fizika törvényeit, és olyan rakétát eresztett meg a kapu felé, amelynek tökéletes becsapódási ívet rajzolt.

 

Egy ekkora gól után nem is csoda, hogy csapata megnyerte a mérkőzést 2-0-ra.