Tűzkeresztben az egyetemi csapatok

Már javában zajlanak az első osztályú bajnokságok, ennek okán az unisport.hu készített egy összefoglalást, hogyan állnak az egyetemi csapatok!

Röplabda  

A férfi Extraligában két csapat is szerepel: a MAFC-BME és a DEAC. A fővárosi csapat jól erősített a nyáron, a szezont is győzelemmel kezdte (3:1 a DKSE ellen), ám utána a Kistext SE és a Kecskemét ellen is ötszettes csatában maradt alul. A debreceni csapat alaposan meggyengült Hubicska Patrik távozásával, ám Fodor Antal tanítványai nagyszerű csapatmunkával pótolják az így kieső pontokat - írja az unisport.hu

Jégkorong

Az Erste Ligában vitézkedő DEAC-nál a korábbi évek sikeres szerepléséhez képest idén egyelőre nem megy a szekér, ugyanis 14 eddig fellépésén 4 győzelem mellett 10 vereség a mérlege.

Kosárlabda

A férfi NB1-ben viszont jól szerepel a Debreceni Egyetem csapata. A DEAC-Tungsram ugyanis nyolc mérkőzés után öt győzelemmel és három vereséggel a harmadik helyen áll a tabellán, míg a másik egyetemi csapat a Naturtex-SZTE-Szedeák hét mérkőzésen három győzelmet aratva a nyolcadik.

A szegediek amerikai légiósa, Anthony Tayler Persons átlagosan 25,2 pontot dob meccsenként, amivel vezeti a vonatkozó rangsort.

A női NB1-ben az NKA Universitas PEAC szerepel eddig a legjobban, hét mérkőzésből hatot megnyert a szezonban. Alig marad el a PEAC-tól a Ludovika-FCSM Csata, amely öt győzelemmel áll.

A két csapat a 3-4. helyen követi az eddig hibátlan Sopron-Szekszárd duót. Az UNI Győr Mély-Út és az ELTE-BEAC Újbuda a középmezőnyben szerepel, a TFSE-MTK pedig egy győzelmével a kilencedik pozíciót foglalja el.

Futsal  

A férfiaknál az NB1-ben a DEAC és a TFSE képviseli az egyetemeket: a férfiaknál előbbi 10 forduló után 17 pontjával az ötödik helyen áll, míg a fővárosiak 9 pontot szereztek, ezzel pedig a kilencedikek a tabellán.

A női mezőnyben is a DEAC van előrébb, négy forduló után három győzelemmel a második, a TFSE viszont még nem tudott pontot szerezni ebben a szezonban.

Vízilabda  

A női OB1-ben négy forduló után hibátlan a Dunaújvárosi Egyetem csapata, míg a Szegedi Tudományegyetem csapata, az SZNVE SZTE egy győzelemmel jelenleg a hatodik. Harmadik egyetemi csapatként ott van Széchenyi István Egyetem csapata is a GYVSE-UNI Győr, több egyetemistával és utánpótláskorú játékossal a keretében, ám mérkőzést ebben a szezonban még nem tudott nyerni.

A teljes cikket ide kattintva olvashatjátok el!