Háztáji rangadók hétvégére

Tovább dübörög a futballősz, a BL-hétköznapok után, az utolsó vb-selejtezők előtt még egy hétvége erejéig villantanak a topbajnokságok, a menü pedig ezúttal is ínycsiklandozó.

Például a manchesteri derbi!

Már amennyire még derbinek lehet nevezni a United és a City randevúját, az elmúlt években teljesen ledominálta a várost Pep Guardiola csapata. A meccsnek egyetlen United aspektusa Cristiano Ronaldo lehet, aki brutális formában futballozik, lényegében egymaga menti meg eddig Ole Gunnar Solskjear állását a Vörös Ördögök kispadján.

Nemcsak városi, de egyenesen házi rangadót játszanak Olaszországban, közelebbről Milánóban, még közelebbről a San Siróban, ahol a hazai Milan fogadja a hazai Intert.

A meccs elsősorban utóbbi csapat számára lesz fontos, hiszen diszkrét hétpontos hátrányban van Ibrahimovicékhoz képest, egy Milan-sikerrel ebből tíz lenne, az pedig emberes.

Bár nem háztáji derbik lesznek, de érdemes átlovagolni Németországba is. A Sallai Rolandot foglalkoztató Freiburg története messze legjobb Bundesliga-rajtján van túl, miután az első tíz fordulóban veretlen maradt.

„Apró" probléma, hogy ezúttal a megállíthatatlannak tűnő Bayern München lesz az ellenfél, a megállíthatatlannak tűnő Robert Lewandowskival, aki félig már a kezében érezheti az Aranylabdát is. November végén hozzák nyilvánosságra a szavazás eredményét, s a közvélemény szerint ő az egyik nagy favorit.

Nemcsak Sallaiék, hanem Szoboszlaiék is komoly rangadót játszanak hétvégén, ők a Borussia Dortmunddal csapnak össze. A fiatal magyar sztár már hétközben elmondta Neymarnak, hogy sosem hibázik, s lám esélyt sem adott Donnarummának a PSG elleni tizenegyesénél.

A Leipzig finoman szólva sem kezdte jól a bajnokságot, szóval a Willi Orbán nélkül felálló csapatnak hétvégén sem kellene rontania – egy Szoboszlai győztes gól például ideális lenne.