Félelmetes foci október végén

A Manchester Unitednál is ünneplik a Halloweent, a Barcelona megszabadult Ronald Koemantól, éledeznek a magyarok a Bundesligában, José Mourinho pedig a földről is megzabálja az olasz topcsapatokat.

Halloweenkor az a szokás (azt hiszem), hogy a hátborzongatónak szánt, de egyébként végtelenül cuki jelmezbe bújtatott gyerekek becsöngetnek minden házba, és cukrot kérnek.

Szerencsére utóbbi nélkül csöngetnek be a hétvégi topligás meccsek a magyar nappalikba (rémisztő gyermekszerűségek helyett), bár bízzunk benne, hogy nem ijesztő, csak félelmetesen izgalmas bajnokikkal zárul a futball Oktoberfestje.

A kölökjelmezekhez egyébként a legjobban a jelenlegi Manchester United hasonlít, hiszen hátborzongatónak tűnik, de egyébként végtelenül cuki, előzékeny, két kézzel szórja a gólokat és a pontokat az ellenfeleknek.

Hiába kapott szegény srác egy ötöst (nem, nem pacsit) múlt héten a Liverpool ellen, a maskara Solksjear nevű maszkja egyelőre ugyanúgy díszeleg a fiún, s a Tottenham ellen is ő szabja meg Unitedka kinézetét.

Akiben bízhat igazán az MU, az természetesen CR7, aki azt a hetest szép lassan nem a mezszámáról, hanem a gyermekei után kapja, most épp egy ikerpár érkezését jelentette be párjával. Az biztos, hogy a Vörös Ördögöknek a Spurs ellen is szüksége lenne legalább kettő, de inkább tizenegy kis Ronaldóra.

Ha már az MU nem, a Barcelona lecserélte elkopott Koemanját, s ideiglenes megoldást találtak – szinte mindenki szerint – Xavi érkezéséig. Aligha valószínű, hogy a klublegenda megérkezne az Alaves elleni bajnokiig.

Kis túlzással ezt a bajnokságot a Barca talán el is engedheti már, s átpasszolhatják az aktuális spanyol király szerepét a Rayo Vallecanónak vagy a Real Sociedadnak – végtelenül abszurd.

A német bajnokságban szerencsére elkezdtek termelni a magyar vitézek, Szoboszlai egy héten belül gyorsan berámolt két gólt, Szalai Ádám térdműtétét feledtetve sarokkal adott gólpasszt, ezúttal viszont a hazai fiúk nem találkoznak a hétvégén, de szombat 15.30-tól érdemes a Bundeslandot figyelgetni, foci megy majd ezerrel!

S ha már itt a félelem és rettegés előkerült a Halloween kapcsán, nagy kérdés, hogy a farkas jóllakott-e már, megette-e a pizzáját a vonaton, mert az Öreg Hölgy (nem nagymama, Juventus) elkalapálása után a Milant is célbavette. Ha Mourinhón múlik, ismét jóllakik az As Roma, és még az se baj, ha ezt a lelátóról kell néznie.