Merre indulj, ha egy laza őszi kirándulásra vágysz?

A túrázás mindenképpen az egyik leghasznosabb és legélvezetesebb foglalatosság, amellyel csak az ember az idejét eltöltheti. Ha még nem voltál kirándulni ezen az őszön, de szívesen mennél, akkor mutatunk neked három útvonalat, amelyen feltöltődhetsz.

Hűvösvölgy - Rozália téglagyár14,2 km; min. 3 óra 45 perc; szintemelkedés: 525 m; szintcsökkenés: 625 m

A túra könnyedén teljesíthető és végigkövethető. Az Országos Kéktúra (OKT) útvonalán haladva indulj el Hűvösvölgyről a Hármashatár-hegy irányába a kék jelzéseket követve! Térkép gyakorlatilag nem is szükséges a túra teljesítéséhez. 

Az első rész körülbelül kettő és negyed órás utat jelent, mely a teljes táv több mint a felét magába foglalja. Innen tovább az OKT-n egy körülbelül húsz perc gyaloglással érheted el a Virágos-nyerget, majd a maradék több mint négy és fél kilométert már a téglagyár felé törtetve teheted meg.

Kéktúra-jelzésForrás: Wikipedia

 

Dorog - Piliscsaba          

18,4 km; min. 5 óra 40 perc; szintemelkedés: 535 m; szintcsökkenés: 425 m

Az előzőhöz hasonlóan a Kéktúra útvonalát kell követned itt is. Dorog vasútállomástól indulj el Kesztölc felé a kék ösvényen. Négy és fél kilométert kell megtenned. Innen hat kilométerre találod majd Klastrompusztát, a két állomás között számtalan barlangot csodálhatsz meg.

Innen mintegy három kilométer Piliscsév, ami után már a megyehatár következik. Néhány kilométerre Piliscsabától átlépsz Komárom-Esztergom megyéből Pest megyébe, és szinte már el is érted az úticélod.

Sirok - Szarvaskő17,9 km; min. 5 óra 30 perc; szintemelkedés: 585 m; szintcsökkenés: 520 m

A siroki vasúti megállóhelytől indulj el a kék ösvényen Rozsnakpuszta felé (9 km)! Innen még tizenegy kilométer lesz a szarvaskői vasútállomás. A túra gyönyörű átvezetés a Mátravidékből a Bükkvidékbe. 

A fenti túraútvonalakról bővebben a Thatslife oldalán olvashatsz, ahol azt is megtudhatod, hogyan tudod megközelíteni az említett helyeket.