Létezik ennél szebb vasárnap?

Nem, nem létezik. Sokaknak a sárguló, majd szépen lehulló falevelek, a lágy szellő, a romantikusan szitáló eső jön be legjobban az őszben. De nekünk, fociőrülteknek biztosan október 24-e, vasárnap, amikor olyan kínálatot adnak a topligák, hogy talán még a falevelek is elfelejtenek sárgulni és nekiállnak meccset nézni.

Ünnepi hétvége ez!Csak a szombat a nemzeti ünnepé, a megemlékezésé, az 1956-os forradalom évfordulója, a vasárnap pedig egy az egyben a futball ünnepe. Hogy miért?Kezdjük mondjuk Spanyolországgal, ahol a listavezető fogadja a címvédőt, és mégis körülbelül senkit sem érdekel ez a meccs. Nehéz lenne olyan bajnokságot elképzelni, ahol ez a párosítás nem a forduló legnagyobb rangadóját szolgáltatja, s lám az Atlético Madrid és a Real Sociedad csatája messze eltörpül a legendás El Clásico mellett.

Még akkor is, ha sem a Barcelona, sem a Real Madrid nincs éppenséggel csúcsformában.

Sajnos egy egészen szomorú tényre kell rádöbbennünk: ez lesz az első olyan klasszikus 2006 óta, azaz másfél évtizede, amelyen sem Messi, sem Cristiano Ronaldo nem a Barca vagy a Real játékosa.

Szomorú, lehet akkor inkább a Sociedadot és az Atletit kell nézni?

Na jó, igazából még egy csomó meccs van, amit kár kihagyni, az ember ilyenkor sajnálja igazán, hogy nincs mondjuk nyolc tévéje. Az olasz bajnokságban például egy Roma - Napoli és egy Inter - Juventus a menü, gyöngéd kis edzőmeccsnek tűnnek.

Persze a Premier League sem akar kimaradni a buliból, az angolok egy örök klasszikussal, a Manchester United - Liverpool klasszikussal szállnak be a közösbe. A vörös sarokban Szalah, a másik vörös sarokban Cristiano Ronaldo, parádészagot szimatolhatunk.

És akkor még megjelennek a zavarosban halászók is, a német bajnokság magyarjai (Szalai Ádám visszatér!) vagy éppenséggel a francia pontvadászat PSG - Marseille csúcsmeccse.

Figyelem, vasárnap este pislogni is tilos, mert biztosan valami szenzációról maradnánk le!