Izgalmas mérkőzésekkel jön a Bajnokok Ligája szerdai játéknapja

A szerdai játéknapon több csapat számára is kulcsfontosságú találkozó jön. A Barcelona győzelmi kényszerben lép pályára, míg a Bayern München és a Juventus egy lépésre kerülhet a továbbjutástól.

A nap első két mérkőzése az FC Barcelona-Dinamo Kijev és a Salzburg-Wolfsburg    

Előbbi összecsapáson a pont nélküli katalánoknak mindéképpen be kéne gyűjtenie a három pontot. Amennyiben ez nem sikerül, azzal komoly lépéshátrányba kerülhetnek, hiszen a riválisok közül a Benfica már letudta az ukránoknál az idegenbeli találkozót, emellett a Barcelonát is legyőzte az előző körben.

A Salzburg-Wolfsburg mérkőzés szintén nagy izgalmakat tartogat, hiszen a "G" jelű négyes az egyik legkiélezettebb az idei kiírásban. Az osztrákok egy győzelemmel nagy lépést tehetnének a továbbjutás felé, míg egy német sikerrel továbbra is nyílt maradhatna a csoport.

Az esti mérkőzések közül hármat érdemes kiemelni  

Az E-csoportban a Benfica-Bayern München összecsapáson a Barca hívek vélhetően egy bajor győzelemnek örülnének a legjobban. Bármi más eredmény ugyanis a Benficának kedvez. A "G" jelű kvartett másik mérkőzése a Lille - Sevilla, amelyen mindkét csapatnak nagyon kellenek a pontok.

 A francia csapattól a bajnoki cím után vélhetően többet vártak.

A Salzburg elleni vereséggel és a Wolfsburggal játszott döntetlennel nehéz helyzetbe hozta magát. A sorsa továbbra is a saját kezében van, miután a Sevilla és a Salzburg is 2-2 pontos.

Az F-csoportban a Manchester United és az Atalanta fog megmérkőzni egymással  

A Vörös Ördögök tettek érte, hogy komoly tétje legyen ennek a találkozónak, hiszen arra kevesen számíthattak, hogy a Ferencvárost búcsúztató Young Boys legyőzi őket. Amennyiben kikap az angol csapat és a Villarreal legyőzi svájci ellenfelét, a Manchester United könnyedén a csoport utolsó helyén találhatja magát féltávnál.