Történelmi Indian Wells-i torna

A Masters-tornák eddigi története során először fordult elő olyan hogy az elődöntőben nem volt senki a világranglista legjobb 25 játékosa közül a férfiaknál. Mindkét nemnél új győztest avathattunk. Fucsovics Márton viszont hamar búcsúzott.

Férfi versenyAz első fordulóban kiesett Fucsovics Márton. Az olasz Gianluca Magerral nem bírt, aki végül három játszmában jutott tovább. A második körben már a kiemeltek is bekapcsolódtak a küzdelmekbe, a nagy részük tovább is jutott, viszont akik kiestek, azoknak nagyon nehéz volt a sorsolásuk.

A folytatásban sem lehetett előre látni, hogy meglepő véget ér majd a torna hiszen Cicipasz, Zverev és Medvegyev is versenyben volt az első négy kiemeltből, egyedül Rubljov esett ki a harmadik körben.

A legjobb 16 között Dimitrov nagy csatában búcsúztatta Medvegyevet, amíg Cameron Norrie azt a Tommy Pault, aki korábban a világranglista negyedik Rubjlovot verte meg. A negyeddöntőben pedig sorra születtek a meglepetések, Dimitrov Hurkaczot ejtette ki döntő szett rövidítésben, és hasonló módon győzött Fritz Zverev ellen is.

Cameron Norrie összesen két játékot veszített Diego Schwartzmann ellen, amíg Baszilasvili három játszmában tudta legyőzni Cicipaszt. Így jött össze a történelmi elődöntő, hiszen még sosem fordult elő, hogy ne lett volna ott legalább egy top 25-ös játékos.

A négy teniszező közül csak a bolgár Dimitrovnak volt Masters-torna sikere még 2017-ből, így nagy lehetőség előtt álltak a többiek. Cameron Norrie azonban őt is megállította és továbbjutott, ahol Baszilasvili volt az ellenfele.

A döntőt végül három szettben tudta megnyerni a brit, aki pályafutása második tornagyőzelmét aratta, amely közül ez volt az első Masters. Érdekesség, hogy Ivan Ljubicic 2010-es Indian Wells-i győzelme óta ez az első top 25-ön kívüli győzelem a versenyen.

Női verseny

A férfiakhoz hasonló módon itt is a kiemeltek csak a második körben kapcsolódtak be. A meglepetések már itt elkezdődtek, hiszen az US Open győztes  Emma Raducanu simán kiesett.

Rajta kívül Muguruza és Szakkari számára is második forduló jelentette a végállomást. A nagy nevek a folytatásban hamar elvéreztek. Pliskova a harmadik fordulóban esett ki, míg Krejcikova, Szvitolina és Swiatek a negyedikben.

A legjobb nyolc között így már nem maradt top 10-es játékos a nőknél. Az elődöntőbe Ons Jabeur, Paula Badosa, Victoria Azarenka és Jelena Ostapenko jutott be. A négy játékos közül egyedül Azarenka rendelkezett 1000-es WTA-torna győzelemmel. A fehérorosz játékos sikerrel is vette az elődöntőt a lett Ostapenko ellen, amíg a másik ágon Badosa könnyed két játszmás győzelemet aratott.

A döntő a végletekig kiélezett volt. Az első játszma rövidítésben dőlt el a spanyol javára, míg a másodikat 6-2-re hozta Azarenka. A harmadikban is elmentek egészen a rövidítésig, amelyett Badosa bírt jobban és nyerte meg élete első 1000-es tornáját. A spanyol játékos az egész verseny magabiztos volt, összesen két szettet veszített.