Már a Newcastle-t is figyeljük?

Szinte még ki sem hevertük az Albánia elleni kudarcot (amit azért leöblítettünk egy angliai bravúrral) és a vb-álmok újbóli szertefoszlását, azonnal gyógyírként szolgálnak a focibajnokságok, amelyekben hétvégéről hétvégére sosem csalódunk. Most sem fogunk!

Kis túlzással annyi magyar játékos futballozik a Bundesligában, hogy képtelenség olyan fordulót elképzelni, hogy egyáltalán ne találkozzanak egymással.

Ráadásul most talán a két legerősebb magyar érdekeltségű együttes csap össze: Szoboszlai, Orbán, Gulácsi és a Lipcse farkasszemet nézhet története legjobb kezdését produkáló Freiburggal, és Sallai Rolanddal.

Bár hazai futballista nem játszik, de valószínűleg sok magyar szurkoló követi majd a Leverkusen–Bayern rangadót is, egyrészt a Ferencváros EL-ellenfele, de valószínűleg méginkább a bajor sztárcsapat miatt.

Itáliában szinte már nosztalgiaként tekintenek a riválisok az egy hónappal ezelőtti állapotra, amikor a Juventus kiesőhelyen szenvedett. Allegri csapata azóta igencsak megrázta magát, s immár a nemzetközi kupás helyeket ostromolja kitartóan, pont ott, amelyen a Mourinho-vezette AS Roma tartózkodik.

Kettejük randevúja nem ígérkezik rossznak.

A spanyol bajnokságban két komoly rangadó is elmarad (az Atletico és a Real Madrid sem lép pályára), de maradt nekünk egy Barca–Valenciánk, kárpótolhat minket a madridi szabadnapért.

Angliában elsőre a Leicester–MU csatán akadhatna meg a szemünk, de ha jobban belegondolunk, lassan a Newcastle meccseit is figyelni kell – az arab tulajdonosok szerepvállalásával új csillag ragyoghat a szigetország egén.