Social kosár: A foci amatőr oldala

A futballban csak keveseknek adatik meg, hogy tökéletes pályákon, mesés fizetésért rúgják a bőrt. Ennek ellenére világszerte milliók játsszák ezt a gyönyörű sportágat csupán annak szeretetéért, de azért valljuk be, olykor észrevehető, hogy sokan miért nem jutnak a legmagasabb szintre.

A legnagyobb profiknál már megszoktuk a focipályán, hogy ragad a lábukhoz a labda, látványos cseleket csinálnak és szinte bárhonnan képesek gólt szerezni. Erre a szintre persze nem mindenki jut el, és nem mindenkinek osztanak a tehetségből kellő mennyiséget.

Ennek ellenére rengetegen rúgják a bőrt amatőr szinten, a játék szeretete miatt. Ez érződik a színvonalon is, az alábbi videóban látható pár másodperc pedig remek képet mutat arról, hogy ha még nem is megy olyan jól a játék, azért így is tud szórakoztató lenni.

A játék fontos elemét képezik a bírók. Ők azok, akik meghozzák a helyes döntéseket egy-egy meccsen. Számtalanszor előfordul azonban, hogy a játékosok nem értenek egyet egy-egy döntéssel, és ennek hangot is adnak.

 

A Zenit Szentpétervár 196 centi magas támadója, Artem Dzyuba is hasonló cipőbe került, és fogalmazzunk úgy, hogy igen erősen kellett koncentrálnia, hogy meg tudja őrizni a hidegvérét.  

Mi az, amitől a védők leginkább tartanak pályafutásuk során?A kínos öngóloktól. A német másodosztályban szereplő Erzgebirge Aue játékosa, Dirk Carlson pedig rendesen kimaxolta most ezt az érzést. A hazaiak emberhátrányban is hősiesen védték az 1-0-s vezetésüket a Hamburg ellen, a 94. percben még a kapufa is a segítségükre sietett.

 

Ekkor jött Carlson, aki felszabadítás helyett a saját kapujába bólintott, ezzel 1-1-re módosítva a meccs állását.  

Az interneten egyik pillanatról a másikra berobbanó fiatal olasz srác, Khaby Lame hatalmas népszerűségre tett szert rövid idő alatt. Hogy mit jelent ez?

Még a francia válogatott játékosai is szinte ismerősként üdvözölték.

Előbb Kylian Mbappé adta oda neki a mezét, majd Paul Pogba mutatta a fiatal videós jellegzetes mozdulatait imitálva, hogy nem ismeretlen számára a lelátón elhelyezkedő fiatalember.