Könnyed európai győzelem a Laver - kupán

Nem tudta a világválogatott megakadályozni, hogy zsinórban negyedik alkalommal is az európai együttes nyerjen. A nagy hármas tagjai nélkül is az esemény történetének legsimább párharca volt.

Vélhetően nem erről álmodtak Isnerék, mivel egyetlen egyéni találkozót sem sikerült megnyerniük.

A pénteki nyitónapon Casper Ruud és Reilly Opelka kezdett. Az amerikainak egy rövidítés kiharcolására futotta az erejéből.

A második meccsen Felix Auger-Aliassime már játszmát is tudott nyerni Berrettini ellen, viszont a döntő szettben 10-8-ra vesztette el a rövidítést.

Az utolsó pénteki egyes mérkőzés szintén három szettben ért véget, Rubljovnak még nehezebb dolga volt, hiszen csak 11-9-re nyerte végül a szuper tie-breaket. A nap végén párosban viszont sikerült a szépítés az Isner-Shapovalov duónak, így 3-1-es európai vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játéknapon egy győzelemért két pont járt, így ott lehetett volna az esély arra, hogy a világválogatott felkapaszkodjon, vagy esetleg átvegye a vezetést.

Ennek pontosan az ellentéte történt meg. Az európaiak hengereltek, esélyt sem adva Kyrgiosnak, Isnernek és Shapovalovnak. Közülük egyedül John Isner tudta kiharcolni a döntő játszmát, Shapovalovnak még egy 6-0-át is kiosztott Medvegyev.

A páros során a hórihorgas amerikai Kyrgiosszal próbált meg szépíteni, sikertelenül. A szombati nap után már 11-1-re vezetett Európa, ezzel pedig egy győzelemre került a trófeától, mivel vasárnap már három pont járt egy sikerért.

A bostoni közönség nem sokáig izgulhatott, mert a nyitó páros találkozón eldőlt a verseny.

A Rubljov-Zverev duó három szettben győzte le az Opelka-Shapovalov párost. A programban eredetileg még szerepelt három egyéni mérkőzés, amire így nem került sor, helyette egy bemutató mérkőzésen mérhette össze a tudását a Medvegyev-Ruud duó, Félix Auger-Aliassime és Denis Schwartzman ellen.

Ezt szép lezárásként megnyerte a világválogatott, csak pontot nem adtak érte.

Végül 14-1-re nyert az európai válogatott, ami messze a legnagyobb különbségű győzelem a verseny történetében.

Jövőre az eseményt a londoni O2 Arénában rendezik, remélhetőleg sokkal nagyobb izgalmak közepette.