Social kosár: Lazán, mint Nagelsmann

Julian Nagelsmann kezd rászolgálni a leglazább edző titulusra. A Bayern trénere nem olyan régen a modern futball egyik legkiválóbb csatárának, Robert Lewandowskinak mutatta meg, hogy hogyan is kell betekerni a labdát a kapuba. Újabban pedig az edzésre járási módjával hívta fel magára a figyelmet a fiatal szakvezető.

Sokan úgy tartják, hogy egy jó csapat alapját a védelem teszi ki. Elvégre fontos a gólszerzés, de ha hátul nincs meg a stabilitás, akkor veszélybe kerülhet a győzelem.

A védők a csapat utolsó bástyái, de azért nekik is megnyugvást okozhat, hogy mögöttük is áll egy biztos pont a gólvonalon, akiben bízhatnak, hogy hárít, amikor ők már verve vannak.

Na, nem ebben az esetben, ugyanis egy veszélyesnek nem mondható szabadrúgást sikerült igen alaposan benéznie a portásnak...

Amikor egy olyan tárgy közeledik felénk szélsebesen, amiről tudjuk, hogy ha eltalál nagyon fájni fog, mi az első, amit ösztönösen teszünk? Igyekszünk minél előbb fedezékbe vonulni.

Akadnak azonban, akik ilyen helyzetekben is meg tudják őrizni a hidegvérüket, mint például a New York Mets játékosa, aki a korláton támaszkodva, egy kézzel kapta el az elszabadult ütőt,mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne.

Szokták mondani, hogy a kor csak egy szám, és mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát. Remek példa erre az alábbi videó is, amelyben az úriember egy igen laza testcsellel csapta be az ellenfelét. Lehet, hogy a sebesség már nem a régi, de a rutin azért mégiscsak dolgozik.

A mai napig hihetetlen, hogy milyen fiatalon kezdett el edzősködni Julian Nagelsmann.

A Bayern München jelenlegi szakvezetője 2016-ban indult el a pályán a Hoffenheimnél, alig 28 évesen, amivel a Bundesliga történetének legfiatalabb edzője lett.

Azóta szépen lépked felfelé a ranglétrán, és a Leipzignél eltöltött két év után már Németország legnagyobb csapatát irányítja, alig 34 évesen. 

Ennek megfelelően nem a megszokott dolgokat láthatjuk a fiatal trénertől a nála idősebb kollégáihoz viszonyítva. Legutóbb például igen stílusosan, egy kis négykerekűn érkezett meg a bajorok edzésére.

A fociban rengeteg a kontakt a játékosok között, és talán az egyik legvitatottabb ezek közül a vállal való ütközés szokott lenni. Elvileg ha a váll a vállal találkozik nem szabálytalan, de persze ennek is megvan a mértéke. Az alábbi videóban szereplő védő láthatóan túl durvának ítélte a vele szemben elkövetett lökést, amelyt a spori le is fújt, de ez nem volt elegendő főhősünknek, aki felpattant, és viszonozta a szívességet ellenfelének.

Na, ez valószínűleg átlépte azt a bizonyos mértéket.