Social kosár: Megelevenedő kitaláció

A Newcastle csapatánál tettek róla, hogy a való élet filmvászonná alakuljon. Amennyiben úgy történnek a dolgok, ahogyan a Góóól című filmben, amely a kísérteties hasonlóságot adja a kitaláció és a valóság között, úgy a következő szezonban ne lepődjünk meg, ha a BL-ben találkozunk a szarkák csapatával.

Ismerős az az érzés, amikor valamilyen sportot űzve a haverokkal úgy érzed, hogy remekül sikerült egy kapura lövés, esetleg egy látványos csel?

Így érezhetett az alábbi videóban lévő srác is, aki a remek ütését látva lazán maga mögé hajította a baseball ütőjét, majd mire megfordult szembejött vele a látvány, ami kis túlzással meghazudtolja a fizika törvényeit.

 

Mondjuk ki: tuti, hogy így akarta.  

 

Az megvan, amikor Harry herceg versenyre kelt minden idők leggyorsabb futójával, majd állva hagyta Usain Boltot?

Igaz, egy kis csel és leleményesség kellett hozzá, de az olyan jól sikerült, hogy a nyolcszoros olimpiai aranyérmes jamaikai lábai gyökeret eresztettek, míg a herceg szélsebesen hasított a célvonal felé. Erre mondják, hogy többet ésszel, mint erővel.

Roger Federer a tenisz történetének egyik legkiválóbbja. Nem csak fantasztikus sikerei, hanem sportemberi nagysága miatt is rengeteg rajongója van világszerte.

Ez pedig olykor a mérkőzéseken is felszínre tör, jelen esetben a svájci szervához való készülődése során érkezett a lelátón helyet foglalók közül egy nem mindennapi kérés:


Gyere hozzám, Roger!

 A játékos és a közönség is jót derült a hallottakon, majd Federer vissza is kérdezett, hogy most rögtön? Ekkor jöhetett a slusszpoén, egy, szintén a lelátón helyet foglaló hölgy a házassági ajánlattal előálló kérésre csak annyit felelt, hogy:

 

Állj be a sorba!

 

Mit tudsz tenni olyankor, ha az időjárási körülmények miatt nem tudsz versenyezni? Elkezdesz statisztikákat nézegetni? Esetleg átbeszéled az autóval kapcsolatos dolgokat?

Dehogy! Előkaptok a fiúkkal egy bőrgolyót, és elkezditek színezni a játékot a srácokkal a háttérben.

Legalábbis Sebastian Vettel és a Haas F1 csapat tagjai így tettek, és láthatóan nem bánták meg a döntésüket.

A Newcastle csapata kölcsönvette a 19 éves mexikói csatárt, Santiago Munozt a Santos Laguna csapatától. Hogy mi ebben az érdekes? Láttad már a 2005-ben megjelent Góóól című filmet? Nem?

Abban a történetben egy fiatal mexikói, akit Santiago Muneznek hívnak eligazol Angliába, épp a Newcastle csapatába.

Így már érted, hogy miért kapta fel a fejét a futballvilág az átigazolás hallatán? Ha a filmben kitalált karakterhez hasonló karriert fut majd be az „igazi" Santiago Munoz is, akkor igen szép pályafutás elé néz, de azt azért nem szeretnénk elspoilerezni...