A két és fél hétnyi kaland a végéhez ért

Véget ért a tokiói ötkarikás játékok, ezen alkalomból pedig még utoljára összegyűjtöttünk pár érdekességet, amelyek az utolsó napokban történtek. Dani Alves például újabb sikert könyvelhetett el a már amúgy sem gyenge gyűjteményébe, de igen megható éremátadásnak is szemtanúi lehettünk.

A brazil válogatott a spanyolokat legyőzve felállhatott a dobogó legfelső fokára Tokióban.

Ha valakitől érdemes tanácsot kérni, hogyan lehet címeket nyerni, akkor Dani Alves mindenképp ebbe a kategóriába tartozik. A 38 éves játékos gyakorlatilag mindent megnyert már, amit futballista megnyerhet.

Íme, az eredménylistája:

2x Copa America-győztes, 3x BL-győztes, 6x spanyol bajnok, 5x spanyol-kupa-győztes, 5x spanyol-szuperkupa-győztes, 1x olasz bajnok, 1x olasz kupa-győztes, 2x francia bajnok, 1x francia kupa-győztes, 1x francia ligakupa-győztes, 2x francia szuperkupa-győztes, 3x klub vb-győztes, 2x UEFA-kupa-győztes, 2x Konföderációs kupa-győztes, 4x Európai szuperkupa-győztes, 1x olimpiai aranyérmes

Volt oka az örömre az amerikai Gable Stevesonnak, aki aranyérmet nyert birkózásban. A 125 kg-os mezőnyben induló sportoló az ünneplés közben pedig olyan hátra szaltót vágott, amivel kis híján meghazudtolta a fizika törvényeit.

A 31 éves Ryo Kiyuna a karate versenyszámában ért fel a csúcsra, a japán karatéka érem átvétele pedig igen érzelmesre sikerült.

A kezében elhunyt édesanyja fotóját tartva vette át a legjobbnak járó díjat,

ugyanis ezzel szerette volna megmutatni, hogy megtartotta a neki tett ígéretét, és aranyérmet nyert az ötkarikás játékokon.

A záróünnepség is kifejezetten látványosra sikerült Tokióban.

A két és fél hetes eseményen a magyar küldöttség összesen húsz érmet szerzett (6 arany, 7 ezüst és 7 bronz), ezzel pedig az éremtáblázat 15. helyén végzett.

Legközelebb 2024-ben, Párizsban lehet majd megpróbálni még ezt a csodálatos számot is megugrani.