Bokatöréstől az aranyéremig

Gianmarco Tamberi 2016-ban kénytelen volt kihagyni az akkor Rio de Janeiróban rendezett eseményt egy sérülés miatt. Most azonban a sors visszaadta neki, amit akkor elvett, ráadásul egy olyan plusz csavarral a történetben, ami nem hétköznapi az ötkarikás játékokon.

Az Everton labdarúgója, Richarlison jelenleg a brazil válogatottal szerepel Tokióban, ahol eddig négy meccsen öt alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját. A 24 éves játékostól láthattunk már igazán egyedi gólörömöt a klubjában, amolyan galambtáncot járva.

A braziloknál jelenleg igen jó a hangulat, ott vannak az elődöntőben.

A srácok pedig előkapták a csatár gólörömét, és bár nem a csípőjük járt, de azért azoknak a nyakizmoknak is dolgozniuk kellett rendesen. 

Ha van forgatókönyvbe illő sztori, akkor Gianmarco Tamberi története mindenképpen ilyen.

A 29 éves olasz magasugró 2016-ban lemaradt a riói olimpiáról bokasérülés miatt, és még az is benne volt a pakliban, hogy fel kell hagynia a versenyzéssel. Tamberi azonban nem adta fel, és öt évvel később, Tokióban aranyérmet szerzett.

Ám ez nem a történet vége, ugyanis nem egyedül állhatott a dobogó legfelső fokára.

A katari Mutaz Essa Barshim is aranyat szerzett, miután Tamberi mellett ő is megugrotta a 2.37 méteres magasságot. A két versenyző pedig kiegyezett a döntetlenben, így mindketten aranyérmet szereztek.

Az ausztrál Melissa Wu 2008-ban ezüstérmet szerzett Pekingben, most pedig már a negyedik olimpiáján versenyez. A 29 éves sportoló a 10 méteres toronyugrás számában indul, emellett pedig rengeteg érdekes tartalommal látja el a követőit a TikTokon.

Az egyik ilyen videójából az is kiderül, hogy nem mindig azt kapjuk, amit kérünk.

Mondjuk a nyári foci Eb-n történtek tudatában Cristiano Ronaldo tuti, hogy nem bánkódna egy ilyen „baki" miatt.

Vannak sportolók, akiknek már jól kialakult szokásaik vannak, amiktől nehezen térnek el. Emma Wright, a kanadai női vízilabda válogatott tagja, megmutatta, hogy a reggeli rutinját képezi az ágyának rendbetétele felkelés után.

Előfordul azonban, hogy mire visszatér a reggelizésből, a személyzet már le is cserélte a szépen összepakolt ágyneműjét.

Legközelebb lehet, hogy érdemes lenne kitenni egy „hagyják békén az ágyamat" cédulát?