Röpködnek az aranyak, zajlanak a versenyek

Szinte alig kezdődött el a tokiói ötkarikás játékok, de máris számtalan történelmi pillanatnak lehettünk szemtanúi. Külön öröm, hogy az egyik ilyen, épp egy magyar sportolóhoz köthető, szóval tényleg kijelenthető, hogy a történelem a szemünk előtt íródik.

Szilágyi Áron szerezte az első magyar aranyérmet Tokióban. Az ötkarikás játékok hivatalos közösségi oldalán pedig össze is gyűjtötték, hogy milyen út vezetett idáig a számára. Kezdve azzal, hogy 2008-ban, Pekingben mindössze a 15. helyen zárt egyéniben.

Később aztán beindult a gépezet.Először 2012-ben Londonban, majd 2016-ban Rio de Janeiróban, most pedig Tokióban szerezte meg a legfényesebben csillogó érmet.

Ezzel Szilágyi Áron az első férfi kardvívó, aki háromszoros olimpiai bajnoknak mondhatja magát egyéniben.

A történelem a szemünk előtt íródik. A gördeszka az egyike azon sportágaknak, amelyek most először láthatóak az ötkarikás játékokon. A sportág első aranyérme „hazai környezetben" maradt, hiszen a Tokióban rendezett eseményen a mindössze 22 éves japán, Horigome Juto szerezte meg az első helyet a férfiak street versenyén.

Ismét bebizonyosodott, hogy az emberi kreativitás nem ismer határokat.

A különböző sportágakat jelölő piktogramok már önmagukban is igen mutatósak, de mi van akkor, ha élő személyekkel próbálják meg bemutatni őket?

A nyitóünnepségen látott teljesítményt nem lehet elégszer megnézni, és kétségkívül minden elismerést megérdemel mind az ötlet, mind pedig a megvalósítás.