Kifutóra, szépségeim!

Hosszas várakozás és egy év csúszás után elérkezett a várva várt pillanat: pénteken kezdetét vette a 16. labdarúgó Európa-bajnokság. A több helyszínen zajló kontinensviadalon ezidáig három meccsnapon vagyunk túl, de máris esett 19 találat. Heti gólszépségversenyünkben a top hármat mutatjuk be.

A dobogó alsó fokán Kieffer Moore fejese végzett.A Cardiff City walesi csatára a 74.percben szerezett egyenlítő találatot Svájc ellen.

Wales egyébként is egész jól kezdi a világversenyeket. Az együttes korábban 1-1-es döntetlennel kezdett az 1958-as vb-n a bolgárok ellen, majd 2-1-es győzelmet aratott a szlovákokkal szemben 2016-ban az Európa-bajnokságon, most pedig 1-1-el indította a tornát.

A második helyre Insigne gólja került.A nyitómeccsen követte el ezt a pazar tekerést a törökök ellen a Napoli olasz szélsője. Az „Azzurri" egyébként magabiztosan, 3-0-ra nyerte az első összecsapását. Gianluigi Buffon óta, druszája, Donnarumma lett az első kapus, aki kapott gól nélkül hozott le egy meccset Olaszországnak egy kontinenstornán.

Jarmolenko bombája elsöprő sikert aratott.

Tegnap estig kellet várni a legszebb gólra, Andrij Jarmolenko gondolt egyet és tüzelt. Az Európa-bajnokság eddigi legszórakoztatóbb – öt találatot hozó – mérkőzésén ez a csodagól sem volt elég a pontszerzéshez.

A hollandok végül 3-2-re verték Zincsenkóékat. Az ukránok már igazán hozzászokhattak az Eb-n elszenvedett vereségekhez, ez volt zsinórban a hatodik kudarcuk a kontinensviadalon. A 2012-es torna első találkozója óta nem tudtak nyerni.