Napi ziccer, amit nem szabad kihagyni: Egerszegi, Messi

Fogytán az önbizalmad? Nem motivál semmi? Kéne egy kis ébresztő? Ne aggódj, mindenkivel megesik, hogy leereszt, elfogy. Sőt a legnagyobbakkal is, akikre sziklaként gondolunk. Azt mondják, mindenki a saját hibájából tanul, viszont erőt, ihletet bármikor meríthetünk azoktól, akik néha szintén megroskadtak, de azért mindig képesek voltak talpra állni. Sorozatunk ötödik része következik.

Egerszegi Krisztina már azzal történelmet írt, hogy 1988-ban alig 14 évesen olimpiai bajnoki címet nyert úszásban. Ezt később még négy arannyal toldotta meg, öt elsőségével pedig az egyik legsikeresebb magyar olimpiai bajnok.

Persze, a sikerek nem csak úgy jönnek, előfordulhat, hogy többször is fel kell állni a padlóról, amíg a csúcsra ér az ember. Ehhez adhat lökést az ötszörös olimpiai bajnok úszónőtől származó idézet:

Nem csak az a nagy sportoló, aki nyerni tud, hanem az is, aki egy pofon után fel tud állni.

Lionel Messi kétségkívül a futball történetének egyik legkiválóbbja. Nem is csoda, hogy hatszor nyerte el az Aranylabdát, amivel csúcstartó. Számtalan siker fűződik a nevéhez, például négyszer nyert eddig a Barcelonával BL-t, tízszer spanyol bajnokságot, hétszer spanyol kupát, de a klub világbajnoki trófeát is magasba emelhette már három alkalommal.

Ahhoz, hogy valaki ilyen sikeres legyen, kőkemény koncentrációra van szüksége a karrierje során, amivel úgy látszik, hogy az argentin klasszis is tisztában van.

Az igazi bajnokok a célt látják maguk előtt, nem pedig az akadályokat.