Kettő az egyben kikapcs: Kirándulás, kincskeresés

A modern kalózkodás egyik fajtája, de ne gondolj semmi rosszra. Ha nem lenne elég izgalmas a klasszikus kirándulás, keresd meg a furfangosan eldugott ládákat, amelyek apró ékességeket rejtenek. Csupán GPS-re van szükséged, amely szinte minden telefonon rajta van, és már kezdődhet is a kincskeresés.

 

A geocaching lényege, hogy kiszakadjunk a hétköznapokból, szórakozzunk, és közben megismerjünk szebbnél szebb látványosságokat, megtaláljuk a legizgalmasabb helyekre elrejtett ládákat a megadott GPS-koordináták segítségével.

Az androidos és IOS-es telefonokra applikációt is letölthetünk. Ez nem is annyira egyszerű, mint gondolnánk, hiszen a helymeghatározás nem pengeéles éa a hobbitársak által elrejtett ládikókat például a bozótban, gyökerek alatt, odvas fatönkben, kövekkel borítva találhtjuk meg.

Ha sikerrel járunk, és kinyitjuk a „kincsesládát", apró ajándék lehet a miénk, de akár bele is tehetünk valamit a következő megtalálónak. Mindezek mellett írhatunk a benne megbúvó noteszba élményeket, üzeneteket, s az abban található titkos hatjegyű kód segítségével igazolhatjuk sikeres expedíciónkat a geocaching.hu oldalon.

Magyarországon már több ezer fős közösség alakult ki erre az érdekes játékra, de szerte a világban is bárhol belevághatunk.