Könnyed, őszi padlizsánkrém - RECEPT

Ősszel lehűl az idő, kevesbb a napsütés, így valamilyen formában be kell vinni a szervezetünkben a vitaminokat és ásványi anyagokat. Ezt megtehetjük a zöldségek által, így egy padlizsánkrém egy hűvös, borongós napon jól tud esni, és még egészséges is.

Hozzávalók: 1db padlizsán, 100g majonéz, 1 gerezd fokhagyma, só 

Elkészítés: 

  1. 170 fokra előmelegítjük a sütét. 
  2. Megszurkáljuk egy villa segítségével a padlizsánt és a meleg sütőbe helyezzük és kb.1 órán át sütjük. 
  3. Hagyjuk kihülni.
  4. Apróra vágjuk a padlizsánt és egy villa segítségével összenyomkodjuk. 
  5. Majonézzel, sóval és fokhagymával ízesítjük. 
  6. Pirított toast kenyérrel ajánljuk!
Forrás: Spotslife

Jó étvágyat kívánunk!