RECEPT: Brownie - Házi karamellszósszal

Beköszöntött az ősz és a hideg idő, így elhoztunk egy nagyon csokis brownie receptet házi karamellszósszal, amely segíti a begubózós időszakot boldogabbá tenni.

Brownie hozzávalók: 200g étcsoki, 50g vaj, 100g cukor, 3db tojás, 2ek liszt

Elkészítés:

  1. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokit és a vajat, majd hozzákeverjük a cukrot.
  2. Levesszük a tűzről és belekeverjük egyesével a tojásokat és a lisztet.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe ( kb.20x20cm) öntjük a tésztát.
  4. Hideg sütőbe tesszük, amelyet 180 fokra állítunk be és 20 percig sütjük.
  5. Fogyasszuk melegen!
    Forrás: Sportslife

 

Karamellszósz hozzávalók:  150g cukor, 50g vaj, 25g tejszín 

Elkészítés:

  1. A cukrot egy edényben kis lángon elkezdjük melegíteni. FONTOS! Ne kevergessük, hanem csak rázogassuk, így nem lesz csomós.
  2. Ha felolvadt, levesszük a tűzről és beleöntjük a tejszínt, majd visszatesszük a tűzre és egy habverő segítségével 1 percig kevergetjük.
  3. Egy tálba belevágjuk a vajat, majd erre öntjük rá a cukros, tejszínes egyveleget. 
  4. Meglocsoljuk még melegen a brownie-t.

A süti mellé karamell fagyi fogyasztását ajánljuk!