Akupunktúráról röviden

Tudtad, hogy a tradicionális akupunktúrás kezelés során tűvel, az akupunktúrás pontok stimulálásán keresztül lehet bizonyos egészségügyi problémákat kezelni? Cikkünkben ennek az ősi kínai gyógymódnak a történetét, filozófiáját, hatásmechanizmusát mutatjuk be röviden.

Az akupunktúra egy olyan ősi kínai gyógymód, melynek lényege, hogy a bőrfelület meghatározott pontjain keresztül tűszúrással lehet fájdalmat csillapítani, és bizonyos betegségek esetén is hatékonyan alkalmazható módszer.

Egy olyan átfogó diagnosztikus és terápiás eljárás, melyben a gyógyhatást a bőr meghatározott pontjainak tűszúrással való ingerlése idézi elő.

A hagyományos kínai orvoslás szerint az akupunktúrának az a hatásmechanizmusa, hogy a Qi (ejtsd:csi), azaz az életenergia a meridiánok mentén terjed a testben. Amennyiben ez az energiaáramlás nem folyamatos, valami miatt gátolt, akkor funkcionális zavar jelentkezik. Ebből következik a belső egyensúly felbomlása, amely végül betegséget idéz elő.

Az akupunktúrás kezeléssorozatot minden esetben állapotfelmérés előzi meg, így biztosítva, hogy az ember az állapotának, problémájának megfelelő kezelést kapja. Egy kezelés időtartama az anamnézis felvétele után kb. 30 perc.

A megfelelő pontok stimulálása hajszálvékony tűkkel történik, amelyeket a bőr felső rétegébe szúrnak. A kezeléseket követően a Qi áramlani kezd a testben, így az újra egyensúlyba kerül. A kezelés fájdalom- és mellékhatás mentes.

Számos területen sikeresen alkalmazható, úgy mint: súlyproblémák, fejfájás, hormonális eltérések, allergia, alvászavar, stressz, szorongás, fülzúgás, szenvedélybetegség, izületi fájdalmak, stb.

Ne feledd, egészségügyi problémáiddal minden esetben magasan képzett, a megfelelő végzettséggel és tapasztalattal bíró szakembert keresd fel!