Amikor a sérülések tönkretesznek egy ígéretes karriert

Azok a fránya sérülések... Ezek a legbosszantóbb dolgok a sport világában. Senkinek sem jó, ha valaki nem tud pályára lépni azért, mert nem egészséges, ellenben megfosztanak minket, nézőket attól, hogy hihetetlen sportteljesítményeket láthassunk, illetve megfosztják az atlétákat is attól, hogy megmutassák a világnak a tehetségüket. És van, amikor teljes karriereket tesznek tönkre.

Ilyen Jason Verrett esete is

A 2014-ben első körös játékos óriási tehetség volt, egy ponton úgy tűnt, az NFL egyik legjobb cornerbackje válhat belőle. Azonban azok a fránya sérülések bizony közbeszóltak.

A kiváló amerikai focistának múlt hétvégén elszakadt a keresztszalag a térdében, pályafutása során sokadjára sérült már meg komolyabban, és könnyen lehet, hogy emiatt jövőre szögre is kell akasztania a sisakot.

A visszavonulás gondolata megfordult már a fejében 2018 nyarán is

Akkor tért vissza másfél év kihagyás után az elszakadt térdszalagja miatt, és végre kezdte úgy érezni, hogy a régi önmaga. Erre az edzőtábor legelején ismét összeszedett egy komoly sérülést, elszakadt az Achillese. Ez teljesen összetörte, 27 évesen nem tudta, mihez kezdjen az életével.

A teste azt mondta neki, hogy nem a foci az ő útja, hiszen ez azt jelentette, hogy három év alatt mindössze 5 mérkőzésen tudott pályára lépni az NFL-ben. A családja azonban tartotta benne a lelket és bármilyen sötét pillanatai voltak, ők ott voltak mellette.

Így annak ellenére, hogy a teste azt mondta, hogy „nem", a szíve és az esze továbbra is „igennel" válaszolt kérdéseire. Végül úgy döntött, ismét megpróbál visszatérni.

2019-ben új csapathoz szerződött, azonban a balszerencséje San Franciscóba is elkísérte

Végre visszatérhetett a pályára, de mindössze négy snap erejéig tartott a szezonja: ismét megsérült, most épp a bokája – nem lépett többet pályára abban az évben.

Verrett azonban nem adta fel és 2020-ra is visszatért. És micsoda visszatérés volt ez! A harmadik fordulótól végigjátszotta az évet (ez volt mindössze a második szezon, hogy négynél több meccsen tudott kezdőként pályára lépni) és kiváló teljesítményt tett le az asztalra.

Olyat, amely teljességgel elképzelhetetlen lett volna egy játékostól, aki az előző négy évben mindössze hat meccsen tudott pályára lépni. Aztán a hatodik fordulóban megszerezte első interceptionjét is az idényben – 1498 napot várt erre a felemelő érzésre.

Tényleg visszatért!

2015-ös elit szintjéhez teljesen nem tudott visszatérni, de így is minőségi cornerbacknek számított öt évvel később, három súlyos sérülést követően. Így kanyarodott rá a 2021-es idényre, remélve, hogy ismét segítségére tud lenni a csapatnak.

Azonban sajnos nem így alakult, az első fordulóban újra elszakadt a keresztszalag a térdében, így nagyon gyorsan véget ért számára a szezon.

Meglátjuk, hogy van-e még annyi akaraterő és motiváció Verrettben, hogy ennyi csalódás és viszontagság ellenére jövőre is megpróbáljon visszatérni – persze senki sem hibáztatná akkor sem, ha azt mondaná: Elég!