A UFC egyik legjobb női harcosa is ketrecbe lép szeptember végén

Valentina Sevcsenko életéből akár már most is lehetne egy rendkívül izgalmas és kalandos filmet forgatni. A még mindig csak 33 éves harcos alig ötéves volt, amikor elkezdett küzdősportokkal foglalkozni nővére (aki szintén a UFC-t erősíti) és édesanyja bátorítására, akik tékvandót gyakoroltak.

A kis Sevcsenko hamar kiemelkedett a saját csoportjából és a tehetséges gyermek később a thai-bokszban és a kick-bokszban is kipróbálta magát. Sőt, utóbbiban 12 évesen már versenyzett, ráadásul első mérkőzésén egy 22 éves ellenfelet győzött le kiütéssel.

Mind a két sportágban egyébként többszörös világbajnoknak mondhatja magát a most már a UFC-t erősítő kiválóság, aki 2018 óta a szervezet légsúlyú világbajnoka.

A három nyelven is folyékonyan beszélő (spanyol, angol és orosz) bajnok ellenfele magyar idő szerint szeptember 26-án, kora hajnalban Lauren Murphy lesz a gála társ főmérkőzésén.

A 38 éves veterán amerikai sportoló egy másik szervezetnél, az Invictánál már felért korábban a csúcsra. A mostani csatára úgy érkezik, hogy az utóbbi öt meccsét mind megnyerte, ebből kettő nem is ment végig.

Az ötös szám egyébként közös pont a két harcos között, mert Sevcsenko ugyanennyi sikeres címvédésen van már túl 2019 óta. Igaz, ellentétben Muprhy-vel, a filmrendezői szakon diplomázott világbajnoknak csak kettő összecsapása ment végig, a többire idő előtt tett pontot.

A UFC 266 a parázs női küzdelem mellett is bőven tartogat jó mérkőzéseket

Hogy mást ne mondjunk, a meztelen képeivel a netet elárasztó Jéssica Andrade is bunyózni fog, de oktagonba lép a korábbi váltósúlyú első Robbie Lawler is.

Persze a fő mérkőzést is érdemes lesz megnézni az esemény zárásaként, amelyen a pehelysúlyú világbajnok, Alexander Volkanovski néz majd farkasszemet a kihívójával, Brian Ortegával.