Átmennek megint a zebrán?

No Ronaldo, no party – bár a Juventus a hétközi Bajnokok Ligája-meccsén hozta a kötelezőt, Cristiano Ronaldo távozása óta nyögdécsel a torinói klub. Ilyenkor jól jönne egy agyonnyerhető, önbizalomnövelő meccs, pont nem egy olyan rangadó, ami hétvégén vár rájuk.

Rangadó a Serie A-ban: A 16. helyezett fogadja a listavezetőt. Hogy rangadó ez? Ha azt mondjuk, hogy Juventus–Milan, akkor már inkább csilloghat a szemünk, főleg a milánói drukkereknek, hiszen csapatuknak rég nem látott esélye van, hogy elverje egyik legfőbb riválisát.

Szegény Juventus, egy győzelem, két vereség, ha ki akarnak valamit csikarni ebből a szezonból, akkor hármasával kell gyűjtögetni innentől a pontokat, erre a lehető legrosszabbkor jön a bombaformában futballozó Milan elleni csörte.

Egy fokkal könnyebb dolga van az RB Leipzignek, amelynek szériáját látva nyugodtan hívhatjuk a német Juvénak. Jesse Marsch csapata egy hét alatt két rangadón 11 gólt hozott össze – mármint a kapott oldalon, a pletykák pedig már el is kezdtek terjengeni a nyáron kinevezett mester távozásáról.

A Zebrákkal ellentétben a Bikáknak három kimondottan nyerhető meccs következik, ennek első felvonása lesz a kölni kecskék ellen szombaton (teljes az állatkert). Szegény Jesse, győznie kell a gárdának, különben Marsch!

A szigetországban afrikai heteket tarthatnak, Mohamed Salah a múlt héten szerezte 100. gólját a Premier Leagueben, őt a Crystal Palace ellen a jelenleg 99-nél evickélő Sadio Mané követheti.

A liverpooli századosok showjáról leginkább a Tottenham–Chelsea csúcsrangadó veheti el a figyelmet. A PL első lépései egyébként is nagyon komoly pozícióharcról szólnak, az első hét(!) helyezett egy ponton belül, akár triplát is érhet annak, aki most hétvégén nyerni tud.

A Real Madrid szekere is egészen megindult, gólparádéval avatta új stadionját, majd rangadót nyert az Inter ellen a királyi gárda. A bajnokságban a Valencia elleni megméretés újabb lehetőség a Galaktikusoknak, hogy bizonyítsák: Ők igenis Spanyolország és Európa topcsapata.Még mindig!