Ifjabb Növényi Norbert pokoli hangulatú arénában lép ketrecbe

Ifjabb Növényi Norbert Borics Ádámmal együtt erősíti a magyar színeket a világ második legnagyobb ketrec-szervezetében, a Bellatorban. A fiatal és tehetséges harcos (2000-ben született) még 2018-ban mutatkozott be a profik között az MMA világában, ráadásul egy első menetes fojtással tett pontot a nyitómeccse végére.

A középsúlyban verekedő sportember aztán nem sokat várt arra, hogy egy nagyobb promóciónál is megmutassa, mit tud. 2018 tavaszán a Bellator budapesti eseményén ejtette ámulatba a közönséget egy újabb első menetes győzelemmel, amely során ismét egy fojtással zárta le a csatáját.

A magabiztos és közönségszórakoztató bunyónak is köszönhetően Növényire további mérkőzések vártak az amerikai promóciónál. 2019-ben a koronavírus-járvány kibontakozása ellenére is kétszer verekedhetett. Mindegyik alkalommal az ő kezét emelte a bíró a magasba, egyszer idő előtt zárta le az összecsapást a magyar sportoló, egyszer pedig egyhangú pontozással verte riválisát.

2020-ban aztán a globális járvány hatásai miatt csak egyszer verekedett az ifjabbik Növényi, és már szinte mondanunk sem kell, ismét a nyertesek táborát erősíthette a 247-es számú gálán.

Ezek után egyáltalán nem volt csoda, hogy a még mindig rendkívül ifjú harcos bekerült a Bellator középsúlyú mezőnyének top 10-es mezőnyébe és a legjobbakkal egy lapon említik a szervezetnél.

A következő megoldandó feladat november 5-én jön majd Növényi számára, ráadásul a fantasztikus hangulatú dublini 3Arénában kell ketrecbe lépnie egy hazai versenyző, Charlie Ward ellen.

A veterán bunyós majdnem kétszer annyi idős, mint magyar vetélytársa, így elmondhatjuk róla, hogy a több tapasztalat és a közönség az ő oldalán áll majd. Ugyanakkor a hihetetlenül erős és egyre érettebb bunyót bemutató Növényi karrierje felfelé ívelőben van, és jó eséllyel ezt az akadályt is gond nélkül veszi majd.