Kezdődik az NFL 2021-as szezonja - 2. rész

Legutóbb megnéztük, mi történt a holtszezonban, és hogy melyik játékosokra érdemes figyelni. Most arról lesz szó, hogy melyik csapatok a legnagyobb esélyesek, illetve kik okozhatnak meglepetés és csalódást az NFL 2021-es idényében.

Kik az esélyesek idén?A két legnagyobb esélyes a fogadóirodák szerint a tavalyi Super Bowl két résztvevője, a Tampa Bay Buccaneers és a Kansas City Chiefs.

Előbbi minden valamire való játékosát megtartotta, utóbbinál pedig ott van Andy Reid főedző és Patrick Mahomes irányító, akikkel konstans bajnokesélyes lesz a gárda a következő években (az elmúlt három szezonban végig a legjobb négyben zártak, egyszer felemelve a Lombardi-trófeát).

NFC oldalról a fő kihívók közt a tavalyi konferenciadöntős Green Bay Packerst, a Matt Stafforddal reményeik szerint szintet lépő Los Angeles Ramst, és amennyiben nem sújtja őket idén is hihetetlen sérüléshullám, akkor a San Francisco 49erst említhetjük.

Az AFC-ben a tavalyi konferenciadöntős Buffalo Bills, a tavaly nagyot fejlődő és idén a védelmét is rendberakó Cleveland Browns és az évek óta kiváló Baltimore Ravens pályázik reális eséllyel arra, hogy letaszítsa a Chiefst a konferencia trónjáról.

Kik okozhatnak meglepetést?A fenti felsorolásból talán többeknek meglepetés, hogy ilyen sokat várnak a Brownstól, hiszen az utóbbi 20 év egyik, ha nem a legrosszabb csapata volt a clevelandi.

Egész nagy a hájp a Los Angeles Chargers körül is, hiszen Justin Herbert tavaly berobbant, megjavították előtte a támadófalat, a védelem irányítását pedig átvette Brandon Staley, aki tavaly a Rams defense-t a legjobb egységgé varázsolta a ligában.

Nagy fejlődés várható a tavalyi évhez képest a San Francisco 49erstől is, hiszen akkora sérüléshullám, mint tavaly, biztosan nem sújtja majd őket. Ha a Denver Broncosnak sikerül vállalható irányítójátékkal előrukkolnia, akkor a keret erőssége alapján ők is nagy dolgokra lehetnek hivatottak (az persze kérdés, sikerül-e Teddy Bridgewaternek vállalhatóan játszania).

Az Atlanta Falcons teljesen új, és nagyon ígéretes edző stábbal jó eséllyel javítani tud a tavalyi teljesítményén, ahogy az 1/1-es Jaguarstól is előrelépés várható új főedzővel és új csodairányítóval.

Qb-je visszatérése miatt a Dallas Cowboys is szintet fog lépni 2020-hoz képest. Nem lenne meglepő a javulás a tavalyi mérleghez viszonyítva a Vikings-tól és a Patriots-tól sem.

És csalódást?Elsőként talán a Pittsburgh Steelers ugorhat be, amely tavaly 11-0-val indította a szezont, és utána összeomlott. Erősíteni nem nagyon sikerült, a támadófal és a secondary pedig aggodalomra adhat okot – ez pedig elég lehet ahhoz, hogy visszaessenek a tavalyi évhez képest.

Ha visszaesést keresünk, akkor a New Orleans Saints is esélyesnek tűnik, hiszen Drew Brees visszavonulásával és a fizetési sapka okozta keretgyengüléssel nehéz lesz tartani a 12 győzelmes idényt (még ha eggyel több alapszakaszmeccset is játszanak a csapatok).

Nehéz lesz megismételnie a tavalyi győzelmi mutatóját a Seahawks-nak, a Colts-nak, illetve a Titans-nak is, és a várakozásokat a Cardinals-nak sem lesz egyszerű teljesítenie, hiszen a veterán erősítésekkel komoly playoff-aspiráns szeretne lenni a csapat, azonban vannak még kérdőjelek.