Bombaerős gálával támad a UFC novemberben

A világ legnagyobb ketrecharc-szervezete hagyományosan erős kártyákat rak össze az év végéhez közeledve. Nos, a UFC idén sem hazudtolta meg magát, és a 268-as eseményén igazi nagyágyúkat léptet ketrecbe New Yorkban.

A legendás Madison Square Garden ad majd otthont a programnak, amelynek két fő mérkőzése is lesz. Előbb a hölgyeké lesz a főszerep, ráadásul egy nem akármilyen visszavágóval jön majd Rose Namajunas és Zhang Weili.

A szalmasúlyú mezőnyben idén áprilisig Weili volt az első, ám ekkor Namajunas a UFC 261-en egy első menetes fejrúgással letaszította a trónról a kínai világbajnokot, akinek most minden oka megvan a törlesztésre.

Az este másik szenzációja szintén egy kőkemény visszavágó lesz, méghozzá a férfiak váltósúlyú divíziójában, a regnáló bajnok Kamaru Usman és az elsőszámú kihívó, Colby Covington között.

A két harcos 2019 decemberében egy hihetetlenül kemény csatát vívott az oktagonban, amely során Covington állkapcsa is eltörött, azonban még így is az ötödik menet végéig húzta a bunyót, amelyet végül TKO-val veszített el.

Már önmagában ez a két mérkőzés elég lenne ahhoz, hogy minden küzdősport rajongó vágja a centit november 7-ig. A jó hírünk ezzel kapcsolatban az, hogy a fentieken kívül még három korábbi UFC vagy Bellator világbajnok is megméreti magát az eseményen.

Luke Rockhold már nem mai gyerek, a veterán bunyós a UFC és a Strikeforce színeiben is bajnok lett a középsúlyban, ahol most is küzdeni fog.

Mellette a Bellator egykori világbajnoka, Michael Chandler is verekedni fog, ellenfele az a Justin Gaethje lesz, aki már harcolhatott a UFC könnyűsúlyú világbajnoki övéért.

 

Ha már szóba került ez az öv, 2010-ben ezt nyerte el B.J. Penntől az a Frank Edgar, aki szintén ott lesz New Yorkban, hogy 40 évesen is ketrecbe lépjen.