Ki állíthatja meg a UFC fenevadját?

Francis Ngannou jelenleg a világ legnagyobb ketrecharc-szervezetének a nehézsúlyú világbajnoka. A kameruni óriás élete a filmvászonra kívánkozik, gyakorlatilag a kolduslétből indulva jutott el előbb Európába, majd az Egyesült Államokba, ahol szívós munkával és hatalmas ütésekkel megszerezte a UFC királykategóriájának övét.

A 34 éves bunyós most a következő ellenfelét várja, és ezzel kapcsolatban két lehetséges rivális is képbe került.

Egyrészt a legnyilvánvalóbb választás a köztes világbajnoki övet megszerző Ciryl Gane lehet, aki augusztusban TKO-zta Derrick Lewist, a szervezet másik bombázóját.

A 31 éves francia sportoló rendkívül impozáns, 10-0-s, veretlen mérleggel rendelkezik az MMA világában.Előtte pedig a muay thai rendszerben 13-0-s eredménysort tudhatott magáénak.

Márpedig, aki 23 meccs óta nem talált legyőzőre, az elég jó ajánlólevél még a UFC-ben is, ráadásul Gane mindössze hét mérkőzésén hagyta a bírókra a döntést a harcai végén, a többi csatát idő előtt zárta le.

A másik opció sem kevésbé vonzó, sőt...

A promóció balhés exvilágbajnoka, a félnehézsúlyú mezőnyben rekordot rekordra halmozó Jon Jones korábban többek között azért adta vissza a világbajnoki övét, hogy a későbbiekben bemutatkozzon a királykategóriában.

A 34 éves amerikai nemrég az Instagram-oldalán kirakott posztjára is azt írta, hogy bajnok lesz 2022-ben, ez pedig elég egyértelmű jelzésnek tűnik, hogy Jonesnak komoly tervei vannak ebben a divízióban.

Egy biztos, Dana White, a UFC elnöke hamarosan bejelenti, hogy Ngannou kivel csap össze, hogy megvédje a címét. Bárki is legyen a bajnok ellenfele, egy biztos, a nézők járnak majd a legjobban a mérkőzéssel.