Dárdaiék a Bayern ellen, rangadók az angoloknál

Miután tízmillióan drukkoltunk idehaza a Ferencváros BL-főtáblájához, s szorítunk ezerrel remekül teljesítő paralimpikonjainknak, a hétvége közeledtével ismét a klubfutball felé fordítjuk fejünket, jó kis csörték várhatóak.

Alig merültünk el a topligák végtelen tengerében, máris realizálnunk kell: jön az első válogatott szünet, most hétvégén még gyorsan ki kell tombolnunk magunkat.

Persze, a magyar nemzeti csapat szolgáltat majd elég izgalmat nekünk az ubiszezonban, de mégiscsak üres és nyomott lesz a jövő hétvégénk meccsdömping nélkül. Mielőtt azonban túlságosan előretekintve zsepit ragadnánk, nézzük meg a mostani kínálatot, mert akadnak csemegék benne.

Fél évre visszanyúló deja vu-érzésünk lehet a Hertha és Dárdai Pál sztorijával kapcsolatban. Télen totális gödörben vette át a berlini csapatot, majd a maga stílusában nyugalomra intette a szurkolókat, a sajtót, és benntartotta a Herthát az élvonalban. Augusztust írjuk, s lám a Hertha pocsékul kezdte a bajnokságot, Dárdai pedig nyugalomra int mindenkit. A sztori folytatása adja magát...

De kétségtelen, meglepetés lenne, ha a hétközben 12 gólig jutó Bayern ellen lenne a nagy felemelkedés, amit a mester vár.

S ha már Bayern, 2020 BL-győzteséről van szó, a gondolattal pedig át is evezünk Angliába, ahol a legrangosabb európai kupasorozat címvédője és két évvel ezelőtti bajnoka csap össze, magyarul a Liverpool és a Chelsea (na jó, angolul, magyarul kissé csálé lenne: Liverpúl–Cselszi).

Emellett kérdés, hogy rendeznek-e másik rangadót a Premier Leagueben, mert néhány évvel ezelőtt jól csengő párosításnak tűnt a Manchester City–Arsenal találka, de látva a mostani ágyúsokat...

Az olaszoknál a nagy csapatokra kötelező győzelem vár újoncok ellen, a La Ligából pedig az Atletico Madrid–Villarreal összecsapást lehet kiemelni, mint szenzációt.

Használjuk ki a válogatott szünet előtti utolsó fordulót!