Egy mez, és ami mögötte van

A kezdődő szezon egyik legizgalmasabb pillanata a szurkolók számára minden évben kedvenc csapatuk új mezeinek bemutatása. Ezért összegyűjtöttünk pár mezt az idei kínálatból, amelyek között akad bajnoki cím inspirálta dressz, de a múlthoz való visszatérés is előkerül.

Az Ajax és a három kismadárA holland rekordbajnok Ajax a napokban mutatta be a csapat harmadik számú szerelését az új szezonra. A mez nyakán feltűnik három madárka is, ami nem véletlen.

Az 1981-ben elhunyt jamaicai énekes, Bob Marley Three Little Birds című száma igen népszerű az Ajax szurkolóinak körében, és a mérkőzések alkalmával is rendre eléneklik a stadionban, a klubnál pedig ezen inspiráció mentén készítették el az új mezt.

A futball és a divat találkozásaA Napoli új mezeit nem más, mint a híres divattervező, Giorgio Armaniálmodta meg. A stylist korábban például az olasz olimpiai csapatot is öltöztette már, így nem volt újdonság számára a sportos vonal.

A nápolyi klub oldalán pedig arról is beszámoltak, hogy az eladásokból származó bevétel egy részét helyi, jótékonysági szervezetek kapják meg.

A mez, ami nem vedlikAz Inter új, hazai mezét a csapat egyik beceneve inspirálta. Az olasz bajnoknál gondoltak egy merészet, és egészen egyedi vonalon indultak el az együttes idei szerelésének megálmodásakor. 

Az Inter közösségi oldalára felkerült bemutató videóban pedig arra is felhívják a figyelmet, hogy a kígyó is változtatja a bőrét, úgy a milánóiak is készen állnak a teljes megújulásra.

Egy bajnoki címet nem egyszerű feladat megvédeni... 

Ha már címvédők...A Manchester City a 2011/12-es szezonban a Premier League történetének egyik legemlékezetesebb bajnoki címét aratta, miután az utolsó fordulóban a hosszabbításra fordulva még hátrányban voltak, majd jött Dzeko, 2-2-re módosítva az eredményt, ezzel pedig egy nagyon minimális reménysugarat adva a csapatnak.

 

Aztán elérkezett a 93:20-as felirat a kijelzőn, éppen ekkor lőtte be Agüero a City győztes gólját, amivel megszerezték a bajnoki címet a városi rivális előtt, a csapat idei szerelését pedig ez a történelmi esemény ihlette.

Vissza a múltbaA Manchester United bemutatta a harmadik számú szerelését is, amelyet a kilencvenes évek sikerei inspiráltak.

A Vörös Ördögök honlapjáról pedig azt is megtudhattuk, hogy a mez többek között az 1993/94-es szezon idegenbeli felszerelése előtt tiszteleg, amelyben megvédte bajnoki címét a United, ráadásul az FA-kupát is megnyerték, így történetük során először dupláztak.