Isten katonája negyven felett is elpusztíthatatlan

Yoel Romero egy igazi intézmény a ketrecharcosok között. A 44 éves kubai már akkor a világ élvonalába tartozott a birkózók között, amikor az MMA-s vetélytársai jórészt még vagy óvodába jártak vagy az általános iskola padjait koptatták.

A szabadfogásúak között 1997-ben már bronzérmet szerzett a világkupán, két évvel később már világbajnok lett Ankarában, 2000-ben pedig az olimpiáról egy ezüstéremmel tért haza.

Nem mellesleg a 2005-ös budapesti vb-n a dobogó második helyére léphetett fel a 85 kg-osok mezőnyében.

Az MMA világába viszonylag későn, 2009-ben lépett be, ráadásul nem is a tengerentúlon, hanem Németországban. Romero 32 évesen győzelemmel kezdett, majd 2013-ban már a világ legnagyobb ilyen szervezeténél, a UFC-ben mutatta meg magát a gyakorlatilag elnyűhetetlen bunyós.

A kubai izomkolosszus menet közben nemcsak a földön lett halálos ellenfél, hanem állóharcban is felvette a legjobbakkal a versenyt.

2018-ban az aktuális bajnok, Robert Whittaker ellen lépett ismét az oktagonba, és ahogy mondani szokás, a többi már történelem. Aki tudja, annak érdemes megnéznie ezt az epikusra sikerült háborút, amelyet sokan minden idők egyik legjobb MMA-meccsének tartanak ebben a divízióban (Romero pontozással kikapott).

Romero és a UFC útjai aztán elváltak egymástól és a Borics Ádámot is a soraiban tudó Bellator lecsapott a 44 évesen is félelmetes formában lévő sportolóra, aki szeptember 18-án mutatkozhat be a promóciónál.

Isten katonájának egy kemény ellenfelet szántak a szervezők, Phil Davis (22-6-os mérleggel) személyében a Bellator 266-os gáláján. Ha Romero továbbra is hozza a formáját, még az is lehet, hogy 45 évesen mehet majd a címért az amerikai promóciónál.

Azaz akkor érhetne fel a csúcsra, amikor más már hosszú ideje a nyugdíjas éveit tölti a ketrecharcosok mezőnyében.