Kezdődjön a tánc!

Európa-bajnoksággal és európai kupa-selejtezőkkel csillapították az illetékesek a futballrajongók nyári szomjúságát. Kétségtelenül izgalmas volt a nyári program is, de valószínűleg az elmúlt három hónapban mindenki ezt a hétvégét várta: visszatérnek a topligák, újra dübörög a klubfutball!

Négyből három topliga startol a hétvégén, bár az olaszok még egy hétig napoznak a tengerparton, a La Liga, a Bundesliga és a Premier League is ellövi a 2021/2022-es startpisztolyt.

Előbbi valószínűleg soha nem lesz olyan, mint Lionel Messi idejében, de Spanyolországban aligha lesz egy egész szezonon át tartó sopánkodás ez az idény.

A Barcelonának is lesz ennél jobb dolga, például vissza kell vennie az első helyet az Atletico Madridtól, ehhez már Depay és Agüero is rendelkezésére áll. A búslakodó Barcelona a Real Sociedad ellen, a Real Madrid az Alavés, míg a címvédő Atléti a Celta Vígo otthonában kezd.

Nem igazán repesztett Nagelsmann-nal a Bayern München a felkészülési időszakban, ez pedig meghozhatta a riválisok étvágyát.

Természetesen így is a bajorok a salátástál elsőszámú várományosai, de rögtön nehéz feladattal állnak szemben: a nyitófordulóban a Mönchengladbach otthonában debütál tétmeccsen Nagelsmann a kispadon, míg a Dortmund, Lipcse és egyéb üldözők látszólag verhető ellenféllel találkoznak.

Ami a Premier League-t illeti, két londoni rangadó is vár ránk a nyitófordulóban, a Brentford 74 év után jutott fel az élvonalba, a bajnokság nyitómeccsén az Arsenalt fogadja.

A friss Európai Szuperkupa-győztes Chelsea pedig biztosan nem fog tizenegyespárbajt vívni a Crystal Palace-cal.

Ennél is ínyencebb fogást ígér a City–Tottenham rangadó, soha rosszabb hétvégét a szigetországban!

Bár a múlt héten már foglalkoztunk vele bőségesen, de a Ligue 1-ről is érdemes szót ejteni, hiszen Lionel Messi a Strasbourg ellen debütálhat a PSG-ben, valószínűleg Európa legnagyobb hétvégi slágere lesz ez a találkozó.

Aki pedig esetleg emlékszik a múlt heti beharangozóra: örömmel jelentjük, hogy az UiTM megszerezte első győzelmét a maláj szuperliga előző fordulójában, ezen a hétvégén viszont nem játszik bajnokit.