Nyolc eseményen huszonkilenc év alatt

Korábban már bemutattuk ahogyan letesztelték a fekhelyeik stabilitását a sportolók Tokióban, de akad olyan is, aki nem biztos, hogy hasonlóan vélekedik a korántsem hétköznapi ágyak strapabíróságáról.

Rémi Gaillard neve sokaknak ismerős lehet...

A francia mókamester előszeretettel trollkodik például különböző sporteseményeken, ezúttal pedig az olimpiai versenyszámokat mutatta be igen sajátos módon.

Néhol még az „utca" emberét is bevonta a bemutatóba, bár úgy tűnik, hogy ennek nem feltétlenül örültek a „szerencsés" kiválasztottak.

Huszonkilenc év. Ennyi telt el Oksana Chusovitina első és utolsó fellépése között a nyári játékokon. Az üzbég tornász először 17 évesen, 1992-ben szerepelt az ötkarikás játékokon, Tokióban pedig nyolcadjára, és egyben utoljára vett részt.

A sportolók előszeretettel mutatják be a japán fővárosban, hogy mennyire strapabíróak a kartonból készült ágyak, amin alszanak. Előfordult, hogy egyszerre nyolcan is ugráltak rajta, mégis bírta a terhelést.

Akad azonban olyan is, aki egymaga képes volt tönkretenni a fekhelyét.

Benny Wanger, az izraeli baseball csapat tagja igen kreatív ötlettel állt elő, és úgy döntött, hogy pár sportolót bevonva bemutatja „a világ arcai" címmel, hogy hány nemzetiség képviselteti magát az ötkarikás játékokon. Íme, a többrészes „sorozat" első felvonása.