B-csapatos stadionavató

Az Európa Liga legutóbbi győztese, a Villarreal csapata elfogadta a Budapest Honvéd meghívását, és ellátogatott a Bozsik Aréna stadionavatójára. A dolog szépséghibája, hogy végül csak a B-csapatával állt ki a spanyol gárda. Az izgalom nem, a gólok viszont elmaradtak a nyitómeccsen.

Ezen a héten

hullámvasútszerűen, egyszer fent, egyszer lent érezhették magukat a Budapest Honvéd szurkolói, hiszen a hét elején még arról szóltak a hírek, hogy a Bozsik Aréna avatójára érkező Villarreal kerete bombaerős lesz.

Pár nappal később már attól volt hangos a sajtó, hogy a spanyol csapat lemondja a találkozót, mivel két játékosa is koronavírus fertőzött lett.

Végül a megoldás az lett, hogy a „Sárga tengeralattjáró" a B-csapatával érkezett Budapestre.

Óriási várakozás előzte meg az EL-győztes vendégszereplését, a stadion ajándékboltjait szinte teljesen kifosztották. A szervezők arról is gondoskodtak, hogy a klub legendái is szerephez jussanak, így egy külön sátorban lehetett Kovács Kálmánnal, Esterházy Mártonnal, Nagy Antallal és Garaba Imrével fotózkodni, illetve aláírást kérni tőlük.

A Honvéd új stadionja megtelt a mérkőzés kezdetére, amelyre az égből küldték a meccslabdát. A honvédség egyik ejtőernyőse repült be az arénába a játékszerrel. Micsoda körítés!

Gálameccsnek egyáltalán nem lehetett nevezni a két csapat egymásnak feszülését, mivel a sárga mezes Villarreal fiataljai véresen komolyan vették feladatukat.

Miért is ne tették volna, hiszen ennél jobb esély nem is jöhetett volna szembe velük, hogy megmutassák, itt az ideje, hogy velük is a felnőtt keretben számoljanak.

Mindkét csapatnak megvoltak a helyzetei, de a gólszerzéssel hadilábon álltak.

A döntetlennel igazságos eredmény született, de a hálók érintetlenül maradása miatt akadhatott némi hiányérzet a szurkolókban.