Akik nyakába szinte már akaszthatjuk is az aranyat… 3. rész

Rendhagyó olimpiával nézünk szembe, hiszen nem lehet tudni, hogy a sportolókból mit vált ki a nézők nélküli versenyzés. Azonban még így is vannak olyan nevek, akikre nem lehet nem ráaggatni a legesélyesebb címkét.

Hosszú KatinkaAz ötödik olimpiájára készülőIron Lady a vegyes számok koronázatlan királynője. 200 és 400 méteres vegyesúszásban is címvédőként indul Tokióban.

100 méter hát helyett – amelyben szintén aranyat nyert Rióban – most a 200 méteres hát és pillangóúszásokat választotta még programjába.

Három érem tűnik reálisnak Katinka számára, és 400 vegyesen van a legnagyobb esélye a címvédésre.

Az amerikai női labdarúgó-válogatottIgazából egy komoly cél lebeg az amerikai női fociválogatott szeme előtt, hogy sikerüljön a világbajnoki cím megszerzését követően olimpiát nyerni.

Ez az 1999-es és a 2015-ös vb siker után nem jött össze, de most nagyon elhivatott az egész csapat. Az alakulat két sztárja Megan Rapinoe és Alex Morgan lehet.

Utóbbi már anyaként készülhet erre az olimpiára. Eddigi 180 válogatott találkozóján 110 gólt szerzett, így ő lehet az egyik kulcsjátékosa az USWNT-nek.

A japán férfi baseball-válogatottNagy valószínűséggel utoljára láthatjuk a baseballt az olimpián, éppen ezért extrán motivált lesz minden kvalifikált nemzet.A házigazda japánok Masahiro Tanakában bíznak, aki az MLB-ből nemrég tért haza a Csendes-óceáni Ligába.

2008-ban már szerepelt a válogatottal a játékokon, de akkor a döntőben kikaptak az Egyesült Államoktól. Most minden adott a győzelemre, Japán pedig sóvárogva várja, hogy imádott sportágában végre felérjen a csúcsra.

Eliud KipchogeA kenyai maratonfutó nem hisz a korlátokban. 2019-ben két óra alatti idővel teljesítette a 42 kilométert, igaz, nem versenykörülmények között.

A hivatalos világrekord is Kipchoge nevéhez fűződik, 2 óra 1 perc 39 másodperc alatt futotta le a távot 2018-ban Berlinben.

A kenyai futó a táv címvédője, így most is óriási az esély rá, hogy ő fogja átszakítani a célszalagot.

Allyson FelixA világbajnoki aranyérmeket tekintve már így is Felix a legsikeresebb női atléta, de ha Tokióban sikerülne dobogóra állnia, akkor az ötkarikás játékok történetében is ő lenne a legtöbbször díjazott hölgy sportoló.

Óriási hatással van az atlétika sportra. 200 és 400 méteren is a favoritok között említhetjük.