Akik nyakába szinte már akaszthatjuk is az aranyat… 2. rész

Rendhagyó olimpiával nézünk szembe, hiszen nem lehet tudni, hogy a sportolókból mit vált ki a nézők nélküli versenyzés. Azonban még így is vannak olyan nevek, akikre nem lehet nem ráaggatni a legesélyesebb címkét.

Milák Kristóf

A 2019-es vizes világbajnokságon megdöntötte Michael Phelps 200 méteres pillangóúszásban felállított világrekordját, amelyre az egész világ felkapta a fejét.

Az amerikai úszólegenda által évekig uralt számban most itt az esély, hogy elkezdje kiépíteni a magyar uralmat az olimpián is. 200 méter „pillén" szinte csak elveszíteni tudja az első helyet, és sokak szerint Miláknak arra is megvan az esélye, hogy elkapja Caeleb Dresselt az úszásnem 100 méteres számában is.

Shelly-Ann Fraser-Pryce

A kétszeres olimpiai bajnok, jamaikai sprinter a nyár elején 10,63-mas idővel megfutotta minden idők második legjobb időeredményét női 100 méteres síkfutásban.

Rióban csak bronzérmet nyert ezen a távon, azóta pedig anyuka is lett, de a tokiói olimpiára nagyon felszívta magát a 34 éves futó. Ha nyerni tud, akkor ő lesz az első nő, aki három aranyat tud nyerni az ötkarikás játékokon a 100 méteres számban.

Az amerikai férfi kosárlabda-válogatott

A Kevin Durantet is a soraiban tudó amerikai válogatott általában minden olimpián esélyesként indul, mióta engedélyezik az NBA játékosok részvételét. Durant azért is lehet fontos láncszeme a csapatnak, mert az előző két olimpián – amelyet egyébként megnyert az Amerikai Egyesült Államok kosárlabda-válogatottja – ő volt a csapat első számú pontszerzője.

Ugyan a tokiói játékok előtt rendezett Las Vegas-i tornán két vereséget is elszenvedett Gregg Popovich alakulata, az ötkarikás játékokra így is a legnagyobb esélyesként utazik.

Oszaka Naomi

Korunk egyik legbefolyásosabb teniszezőnője óriási elvárásokkal fut neki a hazájában rendezett olimpiának.

A világot jelentené, ha itthon tartanám az aranyat. Nagyon meghat, hogy egy egész generációt képviselhetek és inspirálhatom őket. Büszkévé szeretném tenni az egész országot– mondta Oszaka.

Hatalmas előnyt jelenthet a japán teniszező számára, hogy kemény borításon rendezik a versenyt, amelyen eddig négy Grand Slam-címet is nyert. A sportág szakértői szerint Oszaka az ötkarikás játékokon jobb lesz, mint valaha.