Nekik is szurkolhatunk Tokióban: Szilágyi Áron

Sokat vártunk rá, de már csak néhány nap választ el minket a 2020-as (vagy inkább 2021-es) tokiói olimpiától. Az ötkarikás játékok előtt bemutatjuk a magyar esélyeseket, akikért mindenképp szoríthatunk a televízió előtt. Szilágyi Áron sikerei kapcsán már kétszer is örömkönnyeket morzsolhattunk el a játékokon, így csak azt mondhatjuk: folytassa, mester!

Nincs még egyéniben háromszoros olimpiai bajnok kardvívónk...

De széles e világon ki lenne erre alkalmasabb, rátermettebb, ki érdemelné meg jobban, mint Szilágyi Áron? Senki. A Vasas vívója mindössze 22 évesen robbant be a köztudatba, amikor az esélytelenek nyugalmával végigrobogott a mezőnyön, és a londoni olimpia első magyar bajnoka lett!

Szilágyi Áron nem igazán szokta meg a rivaldafényt, még a fantasztikus diadal után is szinte mindenkinek bemutatkozott, megmaradt ugyanannak a "srácnak a szomszédból", sőt Rióban a második arany is a nyakába került, amikor elkezdte feldolgozni a sikerét.

De akkor sem változott. A mai napig például kijár a temetőbe egykori mesteréhez, Gerevich Aladárhoz, korán elhunyt, hétszeres olimpiai bajnokunk sírjánál rendszerint erőt merít a megmérettetésekhez.
Szilágyi Áron is jeles képviselője annak a generációnak, amely az elmúlt két olimpiát szép emlékké tette.

A vívók a kor előrehaladtával lesznek egyre jobbak, így a világbajnoknál sem fenyeget a kiöregedés veszélye, de ha mégis egyszer úgy döntene, hogy a polcra teszi a fegyverét, akkor simán leporolhatja a pszichológus-diplomáját.

De előtte még egy fontos feladat várhat rá: miért ne lehetne az első egyéni háromszoros olimpiai bajnok kardvívó?!

Az Egy mindenkiért filmet is ajánljuk a figyelmetekbe!