Nekik is szurkolhatunk Tokióban: Kozák Luca

Sokat vártunk rá, de már csak néhány nap választ el minket a 2020-as (vagy inkább 2021-es) tokiói olimpiától. Az ötkarikás játékok előtt bemutatjuk a magyar esélyeseket, akikért mindenképp szoríthatunk a televízió előtt. Kozák Luca az egyik első atlétánk volt, aki kivívta a kvalifikációt.

Komoly Kozák térhódítás zajlik olimpikonjaink között, az ötszörös bajnok Danuta mellé Luca is csatlakozik az ötkarikás játékokra – de nem kell itt a családi titkokat felgöngyölni, csupán névrokonokról van szó.

A debreceni atléta nevét egyre gyakrabban hallhatja a magyar sportrajongó, különösen a tavalyi szezonja volt fantasztikus,100 méteren gáton és síkon is magyar bajnok lett, de az igazi dobbantása a Gyulai Memorialon jött el,

ahol gáton 12.71-es időteljesítményével Siska Xénia 36 évvel korábbi (!) országos csúcsát döntötte meg,

és szinte az egész show-t ellopta.

Aligha meglepő, hogy 2020-ban ő lett az év magyar atlétája.

Idén májusban, egy savonai versenyen 12.81-gyel teljesítette az olimpiai szintet, így pályafutása során először utazhat a legrangosabb sporteseményre.

Elmondása szerint szeretne döntőbe kerülni, míg edzője, Suba Attila szinte ráparancsolt, hogy mindenképp egyéni csúcsot kell futnia –

abban feltétlenül egyetértenek, hogy az eredményes tokiói kalandhoz 12.7-en belül kéne vennie az akadályokat.

A gátfutó nemrég ünnepelte negyedszázadik születésnapját, bízunk benne, hogy a második huszonötre hatalmas lendülettel, s olimpiai döntővel ugrik rá!