A főszereplők tollából

Locatelli ellopta a show-t, Bale jobbról és balról is etetett, Haaland lazul, Ronaldo pedig... Ronaldo. Az elmúlt napok történéseiből szemezgettünk.

Az Eb talán legfontosabb híre, hogy Eriksen jól van. Már ő maga is posztolt, megköszönve a rengeteg szeretetet és támogatást, amit a majdnem tragédia óta kap. Természetesen minden erejével szurkolni fog a dán válogatottnak a továbbiakban.
Az alábbi karikatúrához pedig nem isfűznénk hozzá semmit, beszéljen a kép helyettünk:

Egyébként Romelu Lukaku, a belga válogatott csatára és Eriksen interes csapattársa a mai Dánia – Belgium mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón elárulta, hogy a meccs 10. percében kirúgják majd a labdát bedobásra és mindenki tapssal biztatja majd a stadiontól pár méterre levő kórházban fekvő Eriksent.

Sokan várják a gólokat Lukakutól, mert ő az egyik legnagyobb esélyes a gólkirály címre. A jelöltek között van Cristiano Ronaldo is, aki – sajnos a mieink ellen – tovább növelte találatainak számát. Már 106-nál jár, mindössze háromra van az iráni csúcstartó: Ali Daei abszolút rekordjától, ami a válogatottban elért gólokat illeti. A lista negyedik helyén Puskás Ferenc áll.

És ha már gólok. Valószínűleg sokan kapták fel a fejüket tegnap este az olaszok középpályásának, Locatellinek a teljesítményére. A 23 éves Sassuolo játékos alapember volt a klubszezon során is csapatában; 4 gólt és 3 gólpasszt is jegyzett.

A Svájc elleni meccsen pedig gyakorlatilag megalapozta az „Azzurri" továbbjutását. Máris röpködnek vele kapcsolatban a 40-50 milliós átigazolási pletykák. Nem véletlenül.

Tegnap a másik meccs is legalább ennyire érdekes volt. Bale könnyedén negatív hős lehetett volna a Törökország – Wales találkozón. Bár adott egy mesés gólpasszt Ramsey-nek, a második félidőben csúnyán fölé lőtt egy tizenegyest 0-1-es állásnál, amikor még fél óra hátra volt az ütközetből.

Balenek sikerült javítania, miután adott egy csodálatos gólpasszt. Kétszer is pofátlanul ki tudta kicselezni védőit. Ha nem láttad, mindenképp lesd meg:

Norvégia ugyan nincs kint az Eb-n, de a válogatott legnagyobb csillaga Haaland azért életjeleket ad magáról. Legutóbb a medence mellől jelentkezett be, ahol a szezon fáradalmait piheni ki épp.