Az Eb második napja megmutatta, hogy nem az eredmény a legfontosabb!

Pörögnek a meccsek, potyognak a gólok, beindult az Eb-nagyüzem. Már a pénteki nyitómeccsen sem unatkoztunk, azóta pedig ezerrel nyomják a focit a csapatok, de sajnos olyan történés is akadt az Európa-bajnokság második napján, amit valószínűleg mindenki szívesen kihagyott volna.

A szombati játéknapon újabb hat válogatott és három város mutatkozott be. Bakuban, a Wales – Svájc összecsapással folytatódott a torna. A walesi csapattól már megszokhattuk, hogy olykor igen sajátos módját választják a kezdő sípszó előtti szokásos csapatfotó elkészítésének, ebből kaptunk most egy újabb ízelítőt.

A felek végül 1-1-re végeztek, főként a fejesek domináltak, Embolo bólintására később Moore válaszolt ugyancsak a kobakját használva, ezzel alakult ki a végeredmény.

A Dánia – Finnország összecsapáson debütált a finn válogatott története első nemzetközi tornáján, de sajnos nem csak erről marad emlékezetes a mérkőzés. Az első félidő végén a dánok klasszisa, Christian Eriksen összeesett a pályán, majd újra kellett éleszteni. A futballvilág egy emberként imádkozott érte, a játékos a hírek szerint már jobban van, és reméljük, hogy minél előbb teljesen felépül.

A meccset jelentős csúszással végül folytatták. Szívmelengető pillanatok következtek, amikor is a már pályán lévő finnek tapssal fogadták a melegíteni érkező dán válogatottat. A Huuhkajat története első Eb-meccsén egészen a hatvanadik percig várt az első gólszerzési próbálkozással, de ennyi elég is volt, Pohjanpalo szerezte a döntő találatot, aki a történtek ismeretében sportszerűen, visszafogottan ünnepelt.

Bár a dánoknak büntetőből is volt lehetőségük később egyenlíteni, a torna első tizenegyesét Hradecky hárította, így némi meglepetésre Finnország legyőzte a hazai pályán, a Parken Stadionban játszó Dániát, bár ezúttal nem ez az igazán fontos.

A nap zárómérkőzésére Oroszországban került sor, ahol Belgium mérte össze tudását az orosz válogatottal. Érdekesség, hogy ezen a meccsen született először gól az első félidőben eddig a tornán, ráadásul a nap első olyan találata volt Lukakué, amit nem fejjel szereztek.

A futball erejét mutatja, hogy a bár a dániai eseményektől több ezer kilométerre volt a meccs, a belga klasszis így is tudott gondolni Eriksenre, a találatát követően a kamerához rohant, majd a „Maradj erős, szeretlek!" mondattal üzent klubbéli csapattársának.

A belgák végül sima, 3-0-s győzelmet arattak, ezzel pedig vezetik a csoportjukat.