A baseball történetének 10 legjobb játékosa: 1. rész

Hihetetlenül pontos dobások, óriási ütések, ikonikus hazafutások, akrobatikus elkapások és szenzációs kiejtések. Ezek jelentik a baseball alapjait, és aki a valaha volt legjobbak közé akar kerülni, annak vagy mindenben jónak kell lennie, vagy igazán ki kell emelkednie például ütővel a kezében. Az NFL és az NBA legjobbjai után most összeszedtük az MLB, azaz az amerikai baseball liga történetének kiemelkedő alakjait.

10. Cy Young1890-1911, Cleveland Spiders, St. Louis Perfectos/Cardinals, Boston Americans/Red Sox, Cleveland Naps, Boston Rustlers

Cy Young karrierjét és statisztikáit nagyon nehéz bárkivel összehasonlítani, főleg a mai játékosokkal, hiszen még a 19. században töltötte pályafutása felét.

Mindenesetre annyira jó dobó volt, hogy róla nevezték el az év legjobb dobójának járó díjat és annyira erősen tudta elhajítani a labdát, hogy az lyukat vágott a pálya széli kerítésbe is. Emellett ő rendelkezik a liga történetének legtöbb győzelmével, szám szerint 511-gyel.

 9. Joe DiMaggio1936-1942, 1946-1951, New York Yankees

Ennek ellenére lett 13-szoros All-Star, háromszoros MVP és nem utolsó sorban kilencszeres bajnok, amivel az örökranglista második helyén áll.

Hihetetlen szeme, vagy inkább érzéke volt a labdához, arányaiban mindenkinél többször találta el azt.

 8. Walter Johnson1907-1927, Washington Senators

A valaha volt egyik legjobb dobójátékos. Ezt bizonyítja, hogy többször vezette strikeoutokban (három hibás ütés az ellenféltől) a ligát, mint ahányszor nem (12 vs 9). Soha nem fogják megdönteni azt a rekordját sem, hogy karrierjében 110 olyan meccset játszott, ahol egyszer sem tudták elütni a labdáit.

Karrierje során elért 3509 strikeoutja 56 éven át volt rekord, a 417 győzelme pedig a második legtöbb az örökranglistán. Kétszer lett MVP, egyszer pedig a liga trónjára is felülhetett csapatával.

 7. Lou Gehrig1923-1939, New York Yankees

Lou Gehrig sztorija az egyik legszomorúbb az MLB nagyjai történetében.

Kétszeres MVP-ként, hatszoros bajnokként, hétszeres All-Starként, a valaha volt egyik legjobb ütőjátékosként, zsinórban lejátszott 2130 meccsel a háta mögött kellett visszavonulnia 36 évesen, mert amiotrófiás laterálszklerózissal (ALS) diagnosztizálták, ami gyógyíthatatlan betegség (el is terjedt a köztudatban Lou Gehrig betegségként). Két évvel később el is hunyt. objektum

 6. Ty Cobb1905-1928, Detroit Tigers, Philadelphia Athletics

Cobb 90 MLB-rekordot állított fel karrierje során, a 0.366-os ütőátlagát pedig jó eséllyel sosem döntik már meg. A valaha volt egyik legjobban ütő játékos volt, az ellenfél dobói féltek felé hajítani a labdát.

Kiváló játékát azonban beárnyékolta viselkedése, személyisége, ugyanis állítólag rasszista volt, emellett egy mozgássérült szurkolóval ment fel verekedni a lelátóra, a stoplijait pedig külön éleztette, hogy a becsúszásoknál megsérthesse az ellenfeleket.