Százados úr, jelentem

Ahhoz már hozzászoktunk az évek alatt, hogy ha Cristiano Ronaldo, akkor a gól szinte biztos. A portugál zseni lábában már több mint ezer mérkőzés van, de nem úgy tűnik, hogy beleunt volna. Sem a meccsekbe, sem pedig a gólok szerzésébe...

CR7 idén töltötte a 36-ot. A futballisták általában ebben a korban már nem a fénykorukat élik. Na ez az, ami a Juve klasszisáról nem mondható el. Jobban belegondolva, szinte egész pályafutása alatt a csúcson van. Ezt mégis hogyan csinálja?

Az idei szezonban sem gyenge a mutatója. 43 meccsen 36 gól és 4 gólpassz a "zebrák" színeiben. Ráadásul annyira rugdossa még mindig a labdát, hogy alig három szezon alatt máris "százados" lett, ugyanis a Sassuolo 3-1-es legyőzése során szerzett találata volt a századik, az Inter ellen pedig túl is lépte a bűvös számot: 101. Karrierje során pedig a 777. gólt lőtte. 

És hogy miért is lett „már megint" százados? A Manchester Unitedben, a Real Madridban és a portugál válogatottban is legalább ennyiszer betalált. Egészen pontosan az angol csapatban 118-, a királyi gárdában 450-, míg a nemzeti együttesben eddig 103-szor. Arra mondjuk nem biztos, hogy sokat tennénk, a Juvéban ez volt az utolsó alkalom, amikor megzörgette a hálót, hiszen kettő meccset még játszanak az idei szezonban, köztük egy Coppa Italia döntőt az Atalanta ellen.

Az Európa-bajnokság közeledtével pedig mi magyarok talán most még a megszokottnál is kiemeltebb figyelemmel követjük a portugál formáját, ugyanis a 2016-os Eb-csoportköre után ismét farkasszemet nézhetünk a modern futball egyik legnagyobb alakjával.

Ki ne emlékezne rá, hogy akkor nem volt túl nyugodt mérkőzése Ronaldónak, különösen Dzsudzsák Balázs második találata után. Bízzunk benne, hogy idén is sikerül megnehezíteni majd a dolgát.