Sportsztárok, akik milliárdokat keresnek az Instán: Paul Pogba

A franciák világbajnok focistája Budapesten is tiszteletét teszi a nyári Európa-bajnokságon, nem mellesleg a pálya mellett súlyos összegeket keres a közösségi médiában is.

A 28 éves középpályás jelenleg a Manchester United kötelékébe tartozik, de egyes sajtóhírek szerint az átigazolási időszakban lehet, hogy visszatér korábbi sikereinek helyszínére, Olaszországba, a Juventushoz. Igaz, előtte még lesz egy Európa-liga-döntője a Villareal ellen, ahol a United tagjaként megnyerheti a második számú nemzetközi focikupát.

A 2013-ban Európa legtehetségesebb fiatal futballistájának megválasztott Pogba 2011 óta, azaz pontosan tíz éve erősíti a profik táborát, és eddig a labdarúgásnak köszönhetően több, mint 125 millió dolláros vagyonra tett szert. Ez a nem csekély összeg pedig minden egyes nappal gyarapszik, hiszen a francia válogatott játékos hetente nagyjából 116 millió forintos fizetést kap manchesteri klubjától.

Aki a világ egyik, ha nem a legnépszerűbb focicsapatában játszik, annak a közösségi médiában is sokan figyelik a hétköznapjait. Pogba csak az Instagramon majdnem 44 millió követővel rendelkezik, így az óriási tábora és a Manchester United hívogató marketingértéke miatt a hirdetők is megtalálták maguknak.

Persze ennek ára van, méghozzá nem is alacsony. Pogba minden egyes fizetett posztért körülbelül 72,5 millió forintnak megfelelő összeget kap a cégektől. Arról már nem is beszélve, hogy a United játékosa elég gyakran él ezzel a kereseti lehetőséggel, például április végén – május elején egy hét alatt kétszer is posztolt szponzori hirdetést.