Két gyűrű egy áráért: Tom Brady beáldozna két bajnoki címet a tökéletes szezonért

Az NFL valaha volt legsikeresebb játékosát keveseknek kell bemutatni. Tom Brady hétszer nyert Super Bowlt, ennyi gyűrűt pedig soha senki ujjára nem raktak még a profi amerikaifoci történetében. A kecske (GOAT, azaz Greatest of All Time, magyarul Minden Idők Legjobbja) már kvázi mindent elért, amit a futballpályán el lehet, egy dolgot viszont nem sikerült véghez vinnie: a tökéletes szezont.

A tökéletes, azaz veretlen szezon eddig egyetlen egy csapatnak jött össze az NFL történetében, az 1972-es Miami Dolphinsnak, amely játékosai a legenda szerint minden évben felbontanak egy üveg pezsgőt, ha elbukik az utolsó veretlen együttes is a bajnokságban. Eddig minden évben volt okuk az ünneplésre, azonban egyszer Tom Brady és a New England Patriots nagyon közel járt ahhoz, hogy megismételje a lehetetlent.

A 2007-es szezonban ugyanis Bradyék ledominálták a ligát, 16-ból 16 győzelem került a nevük mellé az alapszakaszban, és igazából szoros meccset is alig játszottak, mindössze négy ért véget egy labdabirtokláson belüli különbséggel. Több támadórekordot is megdöntöttek, és a rájátszás első két köre sem jelentett kihívást, könnyedén jutottak be a Super Bowlba, ahol azonban jött a New York Giants...

Egyértelműen a Patriots volt az esélyes a nagydöntőn, hiszen az Óriások alig verekedték be magukat a rájátszásba, a Packers elleni konferenciadöntőt is csak hosszabbításban tudták megnyerni, és igazából a Hazafiak dominanciájáról szólt az egész szezon. A fogadóirodák 12 pontos Patriots győzelmet jósoltak, 2002 óta a mai napig nem volt ekkora favorit egyetlen csapat sem a Super Bowlon.

Dávid azonban legyőzte Góliátot, a New York-iak egy hihetetlen negyedik negyedes fordítást produkálva 17-14-re diadalmaskodtak. A Michael Strahan által vezetett védőfal pokolian nehézzé tette Brady életét, az irányító Eli Manning és az elkapó David Tyree pedig a Super Bowlok történetének talán leghihetetlenebb, legikonikusabb játékát mutatta be az utolsó támadásban, ami végül a győzelmet jelentette a csapatnak.

Az egyértelmű, hogy ez a vereség mély sebet okozott Brady számára, hiszen még a mai napig bosszankodik azon, hogy nem sikerült a tökéletes szezon. A napokban megkérdezték tőle, hogy becserélné-e két bajnoki gyűrűjét, ha az ennek a mérkőzésnek a megnyerését és ezzel a tökéletes szezont jelentené, ő pedig hezitálás nélkül vágta rá, hogy igen.

Brady mondjuk talán könnyebben áldoz be két gyűrűt egyért cserébe, mint bárki más az NFL történetében.