Sportsztárok, akik milliárdokat keresnek az Instán: Conor McGregor

A ketrecharcot világszinten ő tette elképesztően népszerűvé, így nem meglepő, hogy a botrányairól is híreis ír harcos, a közösségi médián keresztül is súlyos milliókat keres.

Az egykoron a UFC-ben két súlycsoportban is világbajnoki övet szerző bunyós, napjainkban inkább a balhéiról és a milliárdos üzleteiről ismert. A 32 éves ír sportoló azontúl, hogy a világ legnagyobb ketrecharc-szervezetének egyik legismertebb arca és legtöbbet kereső sportolója, már az üzleti életben is komoly eredményeket ért el. Saját viszkit dobott piacra, amely már a második évében elérte az álomszerű egymilliárd dolláros árbevételt az Egyesült Államokban.

A gyorsan jött óriási siker után McGregor, két másik alapítótársával együtt, áprilisban eladta a részesedését a cégből mintegy 600 millió dollárért, azaz nagyjából 180 milliárd forintért. Elképesztő összeg, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy mindössze egy három évvel ezelőtt létrehozott vállalatról beszélhetünk.

Az ír szupersztár népszerűségét jól mutatja, hogy ugyan korábban perbe fogták szexuális zaklatásért, rongálásért, valamint rendszeresen megbotránkoztatja a sajtótájékoztatókon a nagyérdeműt, mégis majdnem 40 millióan követik az Instagramon...

Márpedig, aki ekkora követőtáborral rendelkezik, az jól kihasználhatja az ebben rejlő hirdetési lehetőségeket is. McGregor ügyesen is él az Insta-fiókjával, fizetett posztonként körülbelül 170 000 dollár üti a markát, ami forintban 51 milliónak felel meg. Ráadásul ezért az összegért még a testi épségét sem kell kockáztatnia a ketrecben.