Király kosaras, azaz King James még mindig a csúcson

A Lakers tíz év után 2020-ban ismét megnyerte az NBA-t, amiben nagy segítségére volt az idén már harminchetedik életévébe lépő LeBron James. A klasszis játékos fiatalodni már nem fog, de még mindig extra szintet hoz a meccseken. És ki tudja, hogy hol a vége?

LeBron James laza 206 centije és 113 kilója épp elég indok ahhoz, hogy ne keresztezzük az útját, amikor éppen ledurrantani készül a palánkot a helyéről egy újabb zsákolással. Legutóbb 2020-ban, a már tíz éve nyeretlen Lakers-t vitte sikerre a nagydöntőben, ami 36 évesen nem rossz teljesítmény.

A liga sztárja a 2004/2005-ös szezon óta folyamatosan 25 fölötti pontátlagot hoz, és ezen mostanában sem változtat. King James, ahogy sokan csak nevezik letett már egy-két dolgot az asztalra.

Négyszeres NBA-győztes a Miami Heat, a Cleveland Cavaliers és a Los Angeles Lakers csapataival, és mind a négy alkalommal megválasztották a döntő legértékesebb játékosának. Tizenhét alkalommal került be az NBA All-Star csapatába, és négyszer választották meg az NBA legértékesebb játékosának. Nem mellesleg nem is olyan régen a liga történetének harmadik játékosa lett, aki elérte a 35,000 pontot karrierje során.

Az NBA mellett hazáját képviselve is nyert ezt-azt, háromszor vett részt az ötkarikás játékokon, 2008-ban és 2012-ben pedig olimpiai bajnok lett az USA válogatottjával. Viszont ez a szám még nőhet, mert meghívást kapott az olimpiára készülő címvédő bő keretébe, így még az is elképzelhető, hogy Tokióban is találkozunk majd az NBA történetének egyik legkiemelkedőbb kosarasával.