Sportsztárok, akik milliárdokat keresnek az Instán: Lionel Messi

A világ egyik, ha nem a legjobbjának tartott focistája a közösségi médiában is legalább olyan sikeres, mint a Barcelona csapatában.

A hatszoros aranylabdás zseni a nyáron tölti be a 34-et, de ez a teljesítményén jelenleg egyáltalán nem látszik. A világbajnoki ezüstérmes klasszis a tehetsége mellett a fizetésével is messze kiemelkedik a társai közül, és nem csak Spanyolországban. Egy belsős szivárogtatás után ugyanis kiderült, hogy Messi 2017 nyara és a 2021. június 30. között írd és mondd több mint 555 millió eurót tehetett és tehet zsebre.

Hihetetlen összeg, nagyjából 200 milliárd forint, amivel, ha akarná, meg is vehetné az Európa-bajnokság egyik legszebb stadionját, a budapesti Puskás Arénát. Az argentin válogatott oszlopos tagja emellett 198 millió Instagram követővel is rendelkezik, amelynek köszönhetően góllövés nélkül is ömlik a pénz a számlájára.

A katalán együttes ikonja ezzel az óriási táborral a háta mögött olyan sztárokat utasít maga mögé az Insta világában a követők száma alapján, mint Justin Bieber vagy Beyoncé, így egyáltalán nem csoda, hogy sorban állnak nála a hirdetők. Persze ez a sor egy rendkívül komoly anyagi feltétellel kezdődik, Messi nem kevesebb, mint 670 000 eurót, azaz kb. 242,5 millió forintot kér el minden egyes termékmegjelenítésért.

Az elsőre nehezen felfogható számot akár úgy is írhattam volna, hogy minden egyes posztért kaphatna egy nagyobb budapesti lakást teljesen berendezve, és mellé még egy kocsit is ki lehetne gazdálkodni ebből a pénzből... Na igen, az én fejemben is megfordult, hogy csak egyszer utalná el egy ilyen fizetett hirdetése után a számlámra ezt az összeget.