Sportsztárok, akik milliárdokat keresnek az Instán: Cristiano Ronaldo

A portugálok Európa-bajnokára nemcsak a pályán mutatott játéka miatt figyeltek fel a szponzorok, hanem a közösségi médiában elért hihetetlen rekordja okán is.

2021. január elején a koronavírus miatt leginkább házibulis szilveszterek után az első sokkoló hír a közösségi média világából Cristiano Ronaldóról jött. A ma már 36 éves futballzseni elérte a 250 millió fős követőtábort az Instán, amivel elsőként törte át ezt a bűvös számot a magánemberek között. Sőt, gyakorlatilag csak magát az Instagramot kedvelik többen, mint az ötszörös aranylabdás sztárt.

Hogy mennyire népszerű Ronaldo, arra az egyik legjobb bizonyíték, hogy a januári 250 millió követő április közepére már 277 millióra nőtt. Azaz nagyjából három Magyarországnyi ember döntött még úgy három hónap alatt, hogy nem tud a hétköznapokban CR varázsa nélkül élni.

Nos, akiért százmilliók rajonganak, az nagyon hamar felkelti a hirdetők figyelmét. Ronaldo esetében pedig a 277 millió azt jelenti, hogy ha külön ország lenne a CR követők tábora, az a világ negyedik legnépesebb helye lenne. Ez már önmagában nyomós érv egy jó alkupozíció kiharcolására a cégekkel szemben és a portugál Európa-bajnokra mondhatjuk, hogy élt is a különleges helyzetével. Jöhet a képzeletbeli dobpergés, Ronaldo Insta-posztonként nagyjából 266 millió forintnak megfelelő összeget kap a cégektől.

Azaz egyetlen egy kép vagy videó, és cserében annyi pénz érkezik a focista számlájára, amennyit egy átlag magyar körülbelül 74 év alatt keresne meg.